Connect with us

Društvo

ČIRGIĆ: Tužiću Bratić zbog lažnog prijavljivanja

Published

on

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić saopštio je da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta protiv njega podnijelo Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju krivičnu prijavu kojom je, kako je naveo, lažno optužen za „zasipanje kamenicama zgrade u kojoj se nalaze prostorije MPNKS“, za oštećenje zdanja koje ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja, za nepoštovanje mjera „za suzbijanje opasne zaraze Covid 19“, za „protivpravni upad u prostorije uz prijetnje da će napasti na život i tijelo zaposlenih u Ministarstvu“.

Čirgić je saopštio da je danas u OB Cetinje dao i izjavu.

– Zahvaljujući na više nego profesionalnom i korektnom odnosu policijskih službenika, poručujem Ministarstvu PNKS i resornoj ministarki da ću po okončanju ovoga postupka i ja podnijeti prijavu protiv toga ministarstva i ministrice Bratić za lažno prijavljivanje. Uprkos brojnim kamerama koje se nalazi na zgradi i u zgradi bivšega Ministarstva kulture, a koje svjedoče o lažima iz krivične prijave MPNKS, te uprkos brojnim očevicima koji su došli da podrže protest zapošljenih na FCJK, ministarka Bratić ulazi u beskrupulozni obračun sa mnom kako bi se osvetila za brojne kritike koje sam joj uputio i ja i drugi profesori FCJK. Sprovodeći politički progon neistomišljenika te javnu satanizaciju kritičara vlasti s krajnjim ciljem da ih diskredituje i time onemogući slobodu govora, gđa Bratić zloupotrebljava ustanovu koju predstavlja u cilju stvaranja temelja za izgradnju srpskoga svEta. Poručujem da je takva namjera zastrašivanja unaprijed osuđena na propast – saopštio je Čirgić.

Naveo je da je Vlada formirana na obećanjima da će se boriti protiv kriminala i korupcije, ali da sudeći po dosadašnjim aktivnostima, reklo bi se da je “najjača organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori Fakultet za crnogorski jezik i književnost, a najveći kriminalci montenegristi i javni kulturni radnici”.

– Lažne krivične prijave imaju za cilj ne samo satanizaciju crnogorskih kulturnih djelatnika no i skretanje pažnje sa skandalozne politike koju MPNKS i Vesna Bratić sprovode. Neka Vlada Crne Gore nastavi s progonom i satanizacijom svojih neistomišljenika, jer tako će se što prije ostvariti ona poznata: „Udar nađe iskru u kamenu. Bez njega bi u kam očajala – rekao je Čirgić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije