Povežite se sa nama

Društvo

Čolović: Najveći neuspjeh Vlade je činjenica da u njenom sastavu nema nacionalnih manjina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Najveći neuspjeh ove Vlade, kojoj se ubrzo nadzire kraj, je činjenica da u njenom sastavu nema nacionalnih manjina i ne podržava je ni jedna partija nacionalnih manjina, poručila je Emina Čolović predstavnica platforme dijaspore Crne Gore.

Ističe da je ponovo “zaduvao nacionalistički vjetar iz Beograda” i da je na ispitu multietnička Crna Gora.

“Ali izazovima nikada kraja, dokaz za to je i godina koja je za nama, zaduvao je opet onaj prokleti nacionalistički, destruktivni, hegemonistički vjetar iz Beograda, ovog puta potpomognut i crkvom Srbije i opet je ona demokratska, multietnička Crna Gora na ispitu, opet! Već godinu imamo Vladu koja je u predizbornim danima mnogo obećavala a ništa nije ispunila”, kazala je Čolović.

Prema njenim riječima, ova vlada “nije bila u stanju riješiti pitanja unutar same države a kamoli van njenih granica”.

“Međutim, najveći neuspjeh ove Vlade, kojoj se ubrzo nadzire kraj, ipak je činjenica da u njenom sastavu nema nacionalnih manjina i ne podržava je ni jedna partija nacionalnih manjina. Kakva je to onda Vlada jedne multinacionalne, multietničke države kakva je Crna Gora? Nikakva! Zato je vrijeme da građani Crne Gore uzmu stvar u svoje ruke (izbori, listići) i vrate našu državu na put evroatlanskih integracija, demokratskog i ekonomskog prosperiteta i međunacionalnog sklada. Nek je vječna Crna Gora”, zaključila je Čolović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije