Povežite se sa nama

Društvo

Crna Gora u trodnevnoj žalosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građani Crne Gore još uvijek su u šoku i nevjerici nakon jušerašnje nezapamćene tragedije koja se dogodila na Cetinju.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je došlo do pucnjave u kojoj je, kako se sumnja, stradalo najmanje 11 osoba, a šestoro je povrijeđeno.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja na Cetinju kazala je da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba.

Foto: Mediabiro

Napadač Vučko Borilović (34) otvorio je vatru u naselju Medovina, usmrtio je 10 osoba, među kojima je dvoje djece.

Tragediji je prethodila porodična svađa, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a kako se sumnja ubio ga je sugrađanin.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je sinoć da su četiri osobe povrijeđene u večerašnjem masakru u Cetinju zbrinute u toj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da su ubijena djeca od osam i 11 godina. Za sada nije jasno što je potaklo Borilovića na ovako gnusan čin, naveo je Brđanin.

Tugu sa crnogroskim narodom i saučešće crnogroskom državnom vrhu uputili su brojni regionalni i svjetski zvaničnici.

Foto: Cetinjski list

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije