Connect with us

Crna Hronika

APELACIONI SUD: Produžen pritvor Dušku Kneževiću

Published

on

Apelacioni sud potvrdio pritvor: Knežević - Foto: MINA

Apelacioni sud potvrdio je rješenje podgoričkog Višeg suda, kojim je određen pritvor odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije i pranja novca.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici od 28. oktobra 2020. godine, odbačen je predlog branilaca okrivljenog Kneževića, advokata Zdravka Đukanovića i Nebojše Jolovića, za stavljanje van snage rješenja o određivanju pritvora.

Odbrana je uložila žalbu zbog, kako su napisali, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog povrede Krivičnog zakonika.

Predloženo je da Apelacioni sud preinači rješenje ili da ga ukine i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje.

“Po nalaženju ovog suda, pravilno je postupio prvostepeni Viši sud kada je, odlučujući o predlogu branilaca okrivljenog Knežević Duška, u kome su navedeni razlozi zbog kojih smatraju da treba staviti van snage rješenje o određivanju pritvora i naredbe za raspisivanje potjernice, našao da ih treba odbaciti”, navodi se u obrazloženju.

Pojasnili su da je u konkretnom slučaju Kneževiću određen pritvor, zbog toga što se “nalazi u bjekstvu i za sada je nedostupan državnim organima Crne Gore”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije