Connect with us

Crna Hronika

KRIMINALAC ČIJA JE LIKVIDACIJA U TIVTU OSUJEĆENA: Njegov klan opasan i organizovan kao nekada zemunski, činili nezamislive zločine

Published

on

Belivuk / Foto:N1

U velikoj policijskoj akciji juče je je uhapšen vođa navijačke grupe “Principi” Veljko Belivuk poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja.

Belivuk je nedavno boravio u Crnoj Gori, kod jednog od vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera. Policija je saopštila da je spriječila njegovu likvidaciju u Tivtu, nakon čega je u pratnji policijskih službenika napustio našu državu.

Pronađeni su automobili pripremljeni za likvidaciju, a osumnjičeni uhapšeni.

Srpska policija sinoć je privela i suprugu Veljka Belivuka.

Kod nje je u stanu pronađeno oko 60.000 eura u kešu, prenijela je TV Prva.

Belivukova supruga nije poznata javnosti, ali kako je rekao izvor upućen u istragu, policija vjeruje kako upravo ona može da im pomogne ne bi li došli do novih saznanja i eventualnih dokaza i svjedoka koji bi ukazali na Belivukove kriminalne radnje.

Pored njega, privedeno je još 18 osoba.Svi oni danas bi trebalo da budu ispitani.

Oni se dovode u vezu sa nizom najtežih krivičnih djela m a odavno su prisuta nagađanja o poveznosti sa državnim strukturama, najprije u policiji, ali i bezbjedonosnim službama.

Premijerka Ana Brnabić izjavila da je hapšenje kriminalne grupe oko Veljka Belivuka “najveći udar” organizovanom kriiminalu u Srbiji još od 2003. godine i operacije Sablja.

Ona je kazala da je to “tek početak” .

Ocijenila je da je uhapšena kriminalna grupa bila “jednako opasna i organizovana” kao “zemunski klan” a u nekim aspektima i opasnija.

“Zločini koje su oni počinili, poput ubistava ili otmica, nezamislivi su, a opet je teško naći dokaze”, kazala je predsjednica Vlade Srbije.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije