Connect with us

Crna Hronika

HAOS TOKOM VIKENDA: 38 saobraćajnih nezgoda, kažnjeno 1.068 vozača

Published

on

Foto: Arhiva

Tokom vikenda dogodilo se 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je devet osoba zadobilo teške tjelesne povrede, a 27 lakše povrede. Zbog saobraćajni prekršaja sankcionisano je 1.068 vozača, a četiri vozača su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, saopšteno je iz Uprave policije.

“Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.068 vozača.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, čak 34 vozača su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

“Apelujemo na vozače da bezbjednim i odgovrnim ponašanjem u saobraćaju doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju”, kazali su iz policuije.

Službenici saobraćajne policije Uprave policije će, kako su kazali,  i u narednom periodu nastojati da preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije