Connect with us

Crna Hronika

ISTRAGA O UBISTVU: Policija još nije ušla u trag Đokaju, vjeruju da je zločin isplanirao

Published

on

Policija nakon intenzivne potrage još nije ušla u trag Iliru Đokaju (28) iz Milješa, koji je hicima iz pištolja u srijedu, oko 15.40 sati, usmrtio devetnaestogodišnju bivšu suprugu Šejlu Bakiju i teško ranio njenog oca Šabana Bakiju (42).

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, inspektori su uzeli izjave od članova porodice Đokaj, prijatelja i poznanika osumnjičenog, ali su svi tvrdili da ne znaju gdje bi mogao da se krije. Istražitelji su, sklapajući mozaik ovog teškog zločina, uvjereni da je Đokaj isplanirao ubistvo i bjekstvo.

S obzirom na to da se radi o osobi sa kriminalnom prošlošću, sklonoj izbjegavanju pravde, inspektori ne isključuju mogućnost da je osumnjičeni napustio teritoriju naše zemlje.

Policija je juče potvrdila pisanje Pobjede da je ubijena djevojka prijavljivala porodiččno nasilje. U odgovorima dostavljenim našem listu, iz policije navode da je uvidom u evidencije podnijetih prijava Centru bezbjednosti Podgorica utvrđeno da je u prethodnom periodu, tačnije 26. avgusta 2021. godine, Š. B. (19) podnijela prijavu protiv svog bivšeg nevjenčanog supruga I. Đ. (28) zbog prijetnji napadom koje su se dogodile prethodnog dana.

-Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela – odgovorili su Pobjedi iz policije.

Dodaju da je Đokaj uhapšen zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana, 27. avgusta priveden u Sud za prekršaje.

Kako su nam saopštili iz policije, protiv njega je tokom 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Đokaja su policijski službenici znali i po švercu droge.

-Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodnom periodu, tačnije 2017. godine, podnijeli krivičnu prijavu protiv I. Đ. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – kazalii su iz polciije.

Đokaj je vozilom ,,audi“ hercegnovskih tablica došao ispred kuće u kojoj njegova bivša supruga stanuje sa porodicom i iz neposredne blizine ispalio više metaka u djevojku i njenog oca.

Nakon toga, odvezao se u centar Tuzi, ostavio automobil na ulici, gdje mu se gubi svaki trag.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije