Connect with us

Crna Hronika

MARKOVIĆ: Tužilaštvo da provjeri navode o planiranju atentata na Oliveru Lakić

Published

on

Foto: portalanalitika.me

Komisija za istrage napada na novinare na jučerašnjoj sjednici je sa ozbiljnom zabrinutošću primila informaciju da je svjedok saradnik u jednom drugom krivičnom predmetu objelodanio namjeru kriminalnih grupa da izvrši novi atentat na novinarku Oliveru Lakić, saopštio je predsjednik Komisije Nikola Marković.

,,Podsjećamo na konvencijsku pozitivnu obavezu države da preuzme preventivne operativne mjere u cilju izbjegavanja rizika i zaštite novinara čiji je život u opasnosti”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao Marković, Olivera Lakić je sinonim stradanja novinarske profesije, ali i neadekvatnog postupanja nadležnih jer ni do dan danas nijesu rasvijetljeni neki prethodni napadi na nju, niti joj je pružena adekvatna zaštita da bi mogla da normalno živi i radi, kako ona tako i njena porodica.

Komisija poziva ministre unutrašnjih poslova i pravde, ali i premijera da se aktivno u sklopu svojih ingerencija uključe u ovaj slučaj, i time ličnim primjerom pokažu svoju opredijeljenost za slboodu medija i novinara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije