Connect with us

Crna Hronika

NEDOVIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Sumnjiči se da je aktivirao eksplozivnu napravu ispred lokala

Published

on

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda odbio je prijedlog tužilaštva da u pritvor pošalje Podgoričanina Vukića Nedovića, kog je policija uhapsila zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu ispred lokala Barley pab.

Takvu odluku donio je ocjenjujći da nema osnovane summje da je Nedović izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Nedovićev branilac, advokat Damir Lekić, kazao je za da je sudija donio ispravnu odluku.

“Iz spisa predmeta proizilazi da u predmetnom ugostiteljskom objektu, u trenutku eksplozije, nije bilo lica, shodno tome je vještak za požare i eksplozije našao da nije postojala opasnost po život i tijelo lica, kao ni za materijalnu štetu od 20.000 eura, što je glavni uslov za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti”, rekao je Lekić.

On ističe da se iz toga uočava da nisu ispunjena bitna obilježja tog krivičnog djela “u domenu postojanja osnovane sumnje”.

“U odnosu na nedozvoljeno držanje oružja, postoji samo osnov sumnje, ali ne i osnovana sumnja, jer postoji priustvo biološkog materijala od više lice, ne samo od okrivljenog. Dakle, nije bio ispunjen osnovni preduslov za određivanje pritvora. Iako bespotrebno, ukazujem da nije postojao ni procesno pravni osnov za određivanje pritvora, jer je okrivljeni ranije osuđen samo zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, koje je obilježilo 2020. godinu i za isto je osuđen veliki broj lica koja nemaju veze za kriminogenim miljejom i vršenjem krivičnih djela”, rekao je on.

Lekić dodaje da je otpala koliziona opasnost, jer je bila postavljena potpuno neodređeno i nedefinisano, pa kao takva nije mogla da egzistira.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije