Connect with us

Crna Hronika

Suđenje za nesreću kod Gintaša: Zeleno svijetlo se u isto vrijeme upalilo i optuženom i nastradaloj djevojci!

Published

on

Svjetlosni signali na semaforima raskrsnice sa koje je 4. jula 2019. godine automobilom ,,polo” krenula pokojna Valentina Gazdić (29) poklapaju se sa signalizacijom semafora raskrsnice sa koje je ,,mercedesom” krenuo optuženi Dejan Šarac i udario u vozilo Gazdić.

Ovo se navodi u nalazu i mišljenju dopunskog vještačenja saobraćajne struke koji je potpisao vještak Goran Čarapić.

Proces vodi sutkinja Vesna Kovačević.

Nalaz je juče u podgoričkom Višem sudu dostavljen optuženom Šarcu i porodici pokojne Gazdić kako bi se na njegove navode izjasnili 13. decembra za kada je zakazano sledeće suđenje.

“Iz plana dispozicije svjetlosnih signala na raskrsnicama Ulica Brastva i jedinstva i ulice Oktobarske revolucije svjetlosni signali zelenog i crvenog svjetla se poklapaju sa svjetlosnim signalima na semaforma raskrnice Bulevara Save Kovačevića i Bulevara Srđana Aleksića, pa se može zaključiti da ne postoji sinhonzacija rada semafora za ove dvije raskrsnice”, navodi se u dopunskom nalazu.

Šarac se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i 4. jula 2019. godine prema tvrdnjama tužilaštva, udario u vozilo ,,polo” kojim je upravljala Gazdić, koja se kretala brzinom od 27 kilometara na čas.

Gazdićeva je zadobila teške povrede od kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru Crne Gore. Zorana Radulović koja je je bila na mjestu suvozača u automobilu koji je vozila pokojna Gazdić je prošla sa lakšim tjelesnim povredama.

Prema navodima optužnicve, Šarac je oko dva časa iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio ,,mercedes” pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas a koja je dvostruko veća od dozvoljene brzine za naseljeno mjesto.

Viši sud je u maju prošle godine prihvatio nagodbu Višeg državnog tužilaštva i Šarca, kojim je ovaj optuženi priznao krivicu zu zamjenu godinu i četri mjeseca zatvorske kazne iako je zakonom predviđena kazna od dvije do 12 godina zatvora

Međutim, dva mjeseca kasnije, vanraspravno vijeće Višeg suda uvažilo je žalbu porodice pokojne Valentine Gazdić i ukinulo rješenje sudije tog suda Vladimira Novovića koji je prihvatio sporazum o priznanju krivice.

Brat pokojne Valentine je na sudu, kada se razmatrao sklopljeni sporazum, kazao da je ovako dogovorena kazna uvreda za sjeni njegove sestre i cijelu njegovu porodicu.

1 Comment

1 Komentar

  1. zvek zivi

    06.11.2021. at 11:21

    Koji kreten trebas bit da prifatis laz da je u sudaru pogunula djevojka u koju je udarilo vozilo sa 27 ( DVADESET SEDAM ) kilometara na sat :((((( uzas i zastidje :(((

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije