Connect with us

Crna Hronika

Čukiću i Golubiću 30 dana pritvora zbog sumnje da su saizvršioci u ubistvu mečke

Published

on

Sudiji za istragu Osnovnog suda u Beranama danas je dostavljen prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama za određivanje pritvora prema okrivljenim Čukić Milosavu i Golubić Dragutinu, iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo ubijanje i mučenje
životinja i razaranje njihovog staništa u sticaju sa krivičnim djelima nezakonit lov i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju portparolke suda Ane Radulović.

“Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama prema osumnjičenim Čukić Milosavu i Golubić Dragutinu, iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa iz čl.309. st.2 u vezi st.1. Krivičnog Zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelima nezakonit lov iz čl.325. st.4. i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403. st.3. u vezi čl.23. Krivičnog Zakonika Crne Gore, određen je pritvor u trajanju do 30 /trideset/ dana, na osnovu čl.175. st.1. tač.2. Zakonika o krivičnom postupku
/postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke/, koji se ima računati od 18.02.2021. godine, kada su isti lišeni slobode od strane policije”, navedeno je u saopštenju.

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba vansraspravnom vijeću ovog suda u roku od 24 sata od momenta uručenja rješenja, zaključeno je u saopštenju, prenijela je Antena M.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije