Povežite se sa nama

Društvo

ČUPIĆ: I Marović da bude tema, treba ga isporučiti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić u zvaničnoj je posjeti Srbiji u momentu kada se dvije države ne mogu pohvaliti dobrim odnosima, naprotiv, poručuje za TVCG politikolog Čedomir Čupić

“Međudržavni odnosi su sada jako nisko, ako bi išli od skale od jedan do 10, oni su otprilike po meni dva. Tako da je mislim da su vrlo loši odnosi, mislim da nikada nisu tako loši bili”, naveo je Čupić.

Za loše odnose Crne Gore Srbije Čupić krivi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji kako kaže, izaziva brojne probleme i konstantno se miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, nije kaže i ne smije biti, pitanje kojim će se baviti Srbija.

“Ovde se u propagandi stvar jedan obrazac da su svi Crnogorci kriminalci, to je nešto što je užasno, ako smatra Srbija da ovdje dolaze Crnogorci kriminalci, pa izvinite ona ima granice što ih ne zaustavi. Ako ona smatra da Crnogorci dolaze ovdje da se obračunavaju u tim kriminalnim obračunima, pa ona ima veliki mehanizam da nikoga ne pusti, to isto važi za Crnu Goru”, navodu Čupić.

Ako bude volje odnosi između Srbije Crne Gore mogu biti mnogo bolji, ono što bi trebalo da nas spaja su ekonomija, turizam.

Treba da sarađujemo i institucionalno, a jedna od glavnih tački spoticanja je izručenje Svetozara Marovića i to bi, poručuje Čupić, trebalo da bude jedna od prvih tema koje će u Beogradu otvoriti premijer Krivokapić.

“Ako je neko osuđen i ako treba da izdržava kaznu, a da ga druga država prikriva mislim da to nije dobro zbog pravde, jer sutra može Crna Gora takođe da nekoga ne izruči, nekoga ko je možda ovde napravio velike nepravde i u tom smislu, treba ga isporučiti”, poručio je Čupić.

Otvorenih pitanja između Srbije Crne Gore ima pregršt i dok zvaničnici ne dođu do rješenja nikako, zaključuje Čupić, ne smiju zaboraviti da je Crna Gora dio NATO-a. Takvog partnera ne bi trebalo potcjenjivati, a to treba da znaju i vlast i opozicija u obje države.

Podsjetimo premijer Krivokapić danas počinje prvu zvaničnu posjetu Srbiji od kada je na čelu crnogorske Vlade.

On će se u Beogradu sastati sa najvišim srpskim zvaničnicima s koleginicom Anom Brnabić i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsjednikom narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije