Povežite se sa nama

Društvo

CŽL NADLEŽNIMA: Vaše ćutanje na nasilje je poruka nemoći i bahatosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorskoi ženski lobi izražava najoštriju osudu i zabrinutost zbog sinoćnje situacije ranjavanje mladica iz Nikšica Mirka Kontica, apelujujući na sve građane u Crnoj Gori da daju svoj individualni doprinos očuvanju mira i smanjivanja političkih tenzija koje dovode do neželjenih i opasnih situacija kako za pojedince tako i čitavo crnogorsko društvo.

“Neshvatljivo je, neprihvatljivo i izuzetno neodgovorno da se u ovakvoj “uzavreloj” političkoj situaciji u Crnoj Gori od sinoćnjeg nemilog i opasnog dešavanja još niko od visokih  zvanicnih političkih predstavnika nije oglasio i pozvao na smirivanje političkih tenzija koje ugrožavaju mir i bezbijednost” saopštava CŽL.

CŽL navodi da nema opravdanja za tišinu i ćutanje Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, prije svega MUP-a ..

Pozivaju premijera Zdravka Krivokapića, vicepremijera Dritana Abazovića, ministra MUP-a Sergeja Sekulovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i sve nadležne u CB Nikšic da hitno i bez odlaganja preduzmu sve što je u njihovoj profesionalnoj ingerenciji, da se oglase i javno osude sinocnji čin teškog ranjavanja Mirka Kontića,da se počinioci  pronadju,  privedu, a onda na osnovu dokaza procesuiraju i sankcionišu.

“Gospodo političari imate profesionalnu, ljudsku i moralnu obavezu da štitite javni red i mir shodno Ustavu i zakonima Crne Gore garantujete bezbijednost svim gradjanima Crne Gore. Nemate pravo na ćutanje i nečinjenja jer šaljete poruku vase nemoći i bahatosti u situaciji koja zahtijeva hitna reagovanja i preduzimanja mjera i radnji na očuvanju stabilnosti zemlje,  dodatno usložnjenu teškom epidemiološkom situacijom “, poruka je CŽL.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije