Connect with us

Društvo

CŽL NADLEŽNIMA: Vaše ćutanje na nasilje je poruka nemoći i bahatosti

Published

on

Crnogorskoi ženski lobi izražava najoštriju osudu i zabrinutost zbog sinoćnje situacije ranjavanje mladica iz Nikšica Mirka Kontica, apelujujući na sve građane u Crnoj Gori da daju svoj individualni doprinos očuvanju mira i smanjivanja političkih tenzija koje dovode do neželjenih i opasnih situacija kako za pojedince tako i čitavo crnogorsko društvo.

“Neshvatljivo je, neprihvatljivo i izuzetno neodgovorno da se u ovakvoj “uzavreloj” političkoj situaciji u Crnoj Gori od sinoćnjeg nemilog i opasnog dešavanja još niko od visokih  zvanicnih političkih predstavnika nije oglasio i pozvao na smirivanje političkih tenzija koje ugrožavaju mir i bezbijednost” saopštava CŽL.

CŽL navodi da nema opravdanja za tišinu i ćutanje Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, prije svega MUP-a ..

Pozivaju premijera Zdravka Krivokapića, vicepremijera Dritana Abazovića, ministra MUP-a Sergeja Sekulovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i sve nadležne u CB Nikšic da hitno i bez odlaganja preduzmu sve što je u njihovoj profesionalnoj ingerenciji, da se oglase i javno osude sinocnji čin teškog ranjavanja Mirka Kontića,da se počinioci  pronadju,  privedu, a onda na osnovu dokaza procesuiraju i sankcionišu.

“Gospodo političari imate profesionalnu, ljudsku i moralnu obavezu da štitite javni red i mir shodno Ustavu i zakonima Crne Gore garantujete bezbijednost svim gradjanima Crne Gore. Nemate pravo na ćutanje i nečinjenja jer šaljete poruku vase nemoći i bahatosti u situaciji koja zahtijeva hitna reagovanja i preduzimanja mjera i radnji na očuvanju stabilnosti zemlje,  dodatno usložnjenu teškom epidemiološkom situacijom “, poruka je CŽL.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije