Connect with us

Društvo

CŽL: Ogavna, brutalno primitivna hajka na Sanju Damjanović, nadležni da reaguju

Published

on

Karikatura naučnice Sanje Damjanović, koja je postala viralna na društvenim mrežama, odražava neprihvatljivo stanje marginalizacije i deskreditacije prvenstveno gospođe Damjanović, ali i svih žena u Crnoj Gori, ocijenila je građanska aktivistkinja iz Crnogorskog ženskog lobija Aida Petrović.

Na društvenim mrežama pojavila se besprizorna i vulgarna montaža nositeljke liste koalicije Evropski tim za Nikšić Sanje Damjanović.

“Nastavlja se ogavna , brutalno primitivna  , seksistička i mizogena  hajka na žene iz političkog i javnog života.Sada je nakon ministarke Bratić predmet necivilizaciskog iživljavanja i diskriminacije na društvenim mrežama  postala  naučnica  Dr Sanja Damjanović”, navodi se u reagovanju te nevladine organizacije.

Kako se dodaje, Crnogorski ženski lobi zahtijeva od policije hitno i bez odlaganja pronalaženja osoba koji stoje iza takvih nepočinstava. Traže i da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne.

“Zahtijevamo da skupštinski Odbor za rodnu ravnopravnost i predsjednica Božena Jelušić osude ove sve učestale javne napade na žene iz političkog i javnog života. Očekujemo da se Vlada i njen premijer Zdravko Krivokapić jasno i javno izjasne i osude seksističke i diskrimininatorske oblike poniženja i diskreditacije Sanje Damjanović i svih žena u Crnoj Gori”, kazala je Petrović.

Kako ističe, ćutanje političkih subjekata na posljednja dešavanja u kojima se žene degradiraju, u Crnogorskom ženskom lobiju razumiju kao tolerisanje i prihvatanje toga normalnim u javnom, društvenom, ličnom i porodičnom okruženju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije