Connect with us

Društvo

APOSTOLI ODLUČILI: Ne dozvoljavamo da se parcela dodijeli CPC!

Published

on

 Sporna parcela (FOTO: aktuelno.me)

Vlada Crne Gore odlučila je na današnjoj sjednici da stavi van snage saglasnost koju je prethodna Vlada dala Skupštini Glavnog grada da donese odluku o prenosu prava svojine CPC na građevinskom zemljištu u Podgorici, i to u zahvatu DUP-a “Nova Varoš 2″.

“Zadužuje se Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da u skladu sa sugestijama iznijetim na sjednici Vlade koriguje tekst”, navedeno je u odluci koja će biti proslijeđena gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću.

Prethodno, odbornici DPS u Skupštini Glavnog grada, zajedno sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a “Nova Varoš” Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Za ovu odluku glasali su i odbornici Građanskog pokreta URA.

Kazali su da su ovim postupkom stvorili uslove da CPC dobije novi hram, i da tako jedna po svemu ugrožena vjerska zajednica ostvari pravo na slobodu vjere, u sopstvenoj zemlji, odnosno u glavnom gradu Crne Gore.

”Ovaj potez smatramo svrsishodnijim i znakovitijim naročito u ovo vrijeme kad se s najviših državnih adresa permanentno radi na ukidanju crnogorskog nacionalnog identiteta, i kad Srpska pravoslavna crkva, uz pomoć kadrova koje je instalirala na ključne pozicije u Vladi Crne Gore, grabi da poništi sve vrijednosti multietničke i multikonfesionalne Crne Gore”, saopštili su iz DPS-a.

”DPS će i u periodu koji je pred nama nastaviti da bude zaštitnik svih vrijednosti savremenog crnogorskog društva”, navodeno je  u saopštenju DPS-a.

Advertisement

Najčitanije