Connect with us

Društvo

DAMJANOVIĆ NAKON PRIVOĐENJA: Bili su korektni, kazao sam da ću biti na svakom crnogorskom skupu

Published

on

Pristalice i članovi Komitskog pokreta večeras ispred CB Nikšić

„Bio sam i biću na svakom skupu na kojem se brane crnogorski interesi i Crna Gora. To je suština onoga što sam kazao u izjavi policiji“, kazao je za Portal Luča Milan Damjanović, koji je priveden večeras u nikšićki Centar bezbjednosti po nalogu tužioca iz Podgorice.

On je dodao da su prema njemu bili veoma korektni, kao i prema njegovom bratu Draganu i još jednom, trećem licu, kojeg on ne poznaje. Sva trojica privođena su zbog prisustvovanja prekjučerašnjem protestnom skupu u Podgorici  povodom usvajanja izmjena Zakona o vjeroispovijesti.

Saslušani su posebno, a Damjanović kaže da je sam došao u CB, jer nije bio kući kad je policija dolazila na njegovu adresu.

Oni su simpatizeri Komitskog pokreta iz Nikšića, a članovi pokreta čekali su ih ispred Centra, u znak podrške.

Ovaj 38-godišnji Nikšićanin kaže da nema nikakvog straha, te da je ubijeđen da će, uprkos mjerama pritiska i zastrašivanja, Crna Gora kao država „doći na svoje“, te da će se prestati prije ili kasnije atakovati „na sve što se crnogorskim zove.“

Predsjednica Pokreta, Tanja Knežević Perišić, kazala je za Luču da su svi oni, njih 20-tak ispred Centra, tražili da budu saslušani.

„Nijesu prihvatili. Skup u Podgorici organizovan je spontano, uglavnom preko društvenih mreža, i nije bilo zvaničnog pokroviteljstva. Bio je to čisti patriotizam“, kazala je Knežević Perišić.

B.M.

Advertisement

Najčitanije