Povežite se sa nama

Društvo

DAN PODGORICE: Šetalište uz Moraču, uređen Njegošev park

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podgorca je dobila šetalište uz Moraču, a uređen je i Njegošev park

Sinoć je, nakon višemjesečne rekonstrukcije, svečeno otvoren Njegošev park u Podgorici, kao i šetalište pored Morače. Završetak radova sinoć je ozvaničio gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima i delegacijama Grada Rijeke i Grada Moskve koje borave u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Gravnog grada, Vuković je naglasio da je zadovoljstvo veće što u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice, Glavni grad sugrađanima predaje na upotrebu potpuno rekonstruisan Njegošev park, najznačajniju i u emotivnom smislu najvredniju zelenu površinu koju Podgorica ima, a u isto vrijeme i prvi dio buduće promenade uz rijeku Moraču.

„Ovo je nešto o čemu su maštale generacije, nešto o čemu smo dugo govorili i nešto što smo na kraju krajeva i obećali našim građanima unazad tri godine. Vjerovatno neću pretjerati ako kažem da je ovo možda i najljepši trenutak tokom mandata ove gradske uprave“, naglasio je Vuković, dodajući da su reakcije fantastične, što je očekivano, imajući u vidu da ova dva projekta definitivno mijenjaju lice Podgorice.

Foto: PG biro Foto: PG biro

Vuković je posebno zahvalio svim ljudima koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu.

“Prije svega društveno odgovornim kompanijama koje su finansijski podržale realizaciju ovog projekta i to kompaniji Bemax koja je izvela gotovo kompletne građevinske radove, izgradnju šetališta i dobar dio zemljanih i drugih radova u parku, vrijednosti 515.000 eura. Gradonačelnik je zahvalio i partnerima iz Erste banke, koji su finansirali nabavku novog mobilijara u parku u vrijednosti od 45.000 eura, dok je ostatak novca, do 990.000 eura koliko iznosi vrijednost ovog projekta, obezbijedio Glavni grad”, navodi se u saopštenju.

Ogromnu zahvalnost uputio je privrednom društvu Zelenilo, koji su, kako je kazao, ove godine potpuno zasluženo dobili Nagradu 19. decembar i nazvao ih herojima.

Foto: PG biro Foto: PG biro

“Oni su iznijeli najveći teret ovog projekta, osim njih tu su i kolege iz Komunalnih ulsuga i Agencije za stanovanje koji su park dodatno oplemenili sadržajima. Mislim da je ovo uspjeh ne samo gradske uprave, nego i veliki uspjeh svih ljudi koji žive u Podgorici i koji vole naš grad“, zaključio je Vuković uz poruku da uživamo u novim sadržajima, ali i da sačuvamo ono što smo večeras svi dobili.

Jovana Vuksanović je ispred kompanije Bemax istakla da je realizovan još jedan projekat sa Glavnim gradom, uz pomoć vrijedne donacije kompanije Bemax, u iznosu od preko pola miliona eura.

“Izgradili smo šetalište uz Moraču, od plaže Galeb do stepeništa ispod mosta Blaža Jovanovića i adaptirali Njegošev park i time je Podgorica danas dobila još jednu javnu, interaktivnu, površinu sa svim pratećim sadržajima“, kazala je Vuksanovič i naglasila da će Bemax nastaviti da, kao društveno odgovorna kompanija, pomaže da lice Podgorice i Crne Gore izgleda sve ljepše, te najavila nove donacije i projekte.

Predstavnik Erste banke Danilo Bigović je kazao da ovaj projekat predstavlja početak lijepog partnerstva sa Glavnim gradom.

Foto: PG biro Foto: PG biro

„Erste banka se trudi da bude odgovoran član društva i da kroz podršku ovakvim projektima doprinese poboljšanju kvaliteta života njenih klijenata“, kazao je Bigović i istakao da se nada da će građani Podgorice uživati u novim sadržajima Njegoševog parka i šetališta uz Moraču.

Iz Glavnog grada podsjećaju da će šetalište uz Moraču će biti pristupačno i licima smanjene pokretljivosti i licima sa invaliditetom, te da je u toku izrada projekta za kose stepenišne platforme.

“Napominjemo da navedeni elementi izrađuju namjenski za stepeništa na kojima se postavljaju u skladu sa dimenzijama i oblikom istog. Zbog nepravilne forme stepeništa, prilagođene uslovima terena, nije bilo moguće na osnovu crteža iz glavnog projekta šetališta izraditi platformu. Kao što je i ranije najavljeno, realizacija projekta izgradnje šetališta uz Moraču se nastavlja. Pribavlja se neophodna dokumnetacija za projektovanje druge faze šetališta, a prostiraće se od plaže Labud do mosta Milenijum”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije