Connect with us

Društvo

DANICA NIKOLIĆ: „Ne damo Nikšić“ da ukloni iz svih promotivnih sadržaja ime i stihove moga oca Vita

Published

on

Danica Nikolić (FOTO: Montenegrina)

Danica Nikolić, kćerka pjesnika Vitomira Nikolića, zatražila je od građanskog pokreta „Ne damo Nikšić“ da sa svih video materijala sa konferencije za novinare, iz saopštenja i drugih spornih sadržaja, uklone svako pominjanje stihova i imena njenog oca.

„S obzirom na to da je danas predstavnica pokreta ‘Ne damo Nikšić’ na konferenciji za novinare te političke grupacije zloupotrijebila stihove i ime mog oca, upozoravam i ovog i ostale učesnike na političkoj sceni, posebno uoči lokalnih izbora u Nikšiću – ne kršite zakon!“, poručila je Nikolić.

Ona je navela da je jedini nosilac autorskih prava na djela Nikolića, i da niko, „posebno ne političke partije“, ne smije koristiti stihove njenog oca bez njenog izričitog odobrenja.

„Takođe, zloupotreba imena podliježe zakonskoj odgovornosti. Kome i kada ću dozvoljavati da ih koristi i u koje svrhe, moje je naslijeđeno pravo i lična odluka“, rekla je Nikolić.

Ona je kazala da joj se pokret „Ne damo Nikšić“ nikada nije obratio, „a i da jeste, dozvolu ne bi dobila.“

„U skladu sa tim, od pokreta ‘Ne damo Nikšić’ tražim da sa svih video materijala sa konferencije za novinare, iz saopštenja i drugih spornih sadržaja, uklone svako pominjanje stihova i imena Vitomira Nikolića“.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije