Connect with us

Društvo

DEMANTI SVETLANE M. PAJOVIĆ: Popovi su ipak obilazili pacijente u KCCG!

Published

on

Povodom teksta objavljenog na portalu IN4S dana 17. februara 2020 , đe se pominjem imenom i prezimenom od izvjesne doktorke Sandre Đuranović , a zarad istine i odbrane mog ličnog integriteta dužna sam crnogorskoj javnosti objasniti sljedeće.

U tekstu navedene osobe se navodi da sam na svom ličnom profilu  dala lažnu informaciju o posjeti popova pacijentkinji B.Đ u KBC .

To nije tačno. Informacija je potekla od porodice  Đuranović koja me pozvala kao prijatelja, da objavim šta  se desilo njihovom članu porodice, a u cilju obavještavanja crnogorske javnosti što se radi u KBC u dok rodbina i prijatelji ne mogu posjetiti svoje najbliže i najvoljenije, a u jeku pandemije i tokom zabrane posjeta .

Koliko je lažna vijest, samu sebe demantuje doktorka Đuranović u rečenici , parafraziram – da se time narušava ugled KBC-a, oca Vladimira iz Ostroga i druge osobe koja je civilno lice (!).Ipak će biti da se obilazilo.

Svoje opravdanje potkrepljuje i izjavom da su Ustavom zagarantovana vjerska prava. Isto tako su zagarantovane i građanske slobode! Svaki pacijent ima pravo , da kada se probudi iz bolesničkog sna poslije operacije,  vidi medicinsku sestru, doktora i da dobije medicinsku njegu.

Ne da dobije popa !

U razvijenim zemljama svako ima pravo na svoj lični zahtjev u bolnicama praktikovati svoje vjerske slobode. Ali ne u uslovima pandemije, i ne nikako namećući svoja uvjerenja ( sa sve bijelim mantilom!) drugima. To je vjerski fundamentalizam i ugrožavanje ličnih sloboda.

Logika da  nije kriv onaj što je uradio- nego onaj koji je ukazao na to djelo , je opasna praksa koju posebno Hipokratovi zakletnici ne bi smjeli koristiti.

Iskazujem svu čast i zahvalnost za sve profesionalce koji su na prvoj liniji odbrane , posvećeni i stameni u borbi sa pandemijom.

U ovoj situaciji smo svi žrtve nezapamćenog nemara i politikantskih igara na štetu zdravlja i života crnogorskih građana.

A za sve one koji nameću ljudima svoja vjerska ubjeđenja umjesto Hipokratovog puta i bave se ovakvim stvarima,  poruka da treba da okače bijeli mantil o klin, poštede nas koji ih plaćamo i posvete se radu u vjerskim institucijama.

Svetlana M. PAJOVIĆ

Др Ђурановић најавила тужбу против портала „Побједа“ и „Стандард“: Објавили лажну вијести да сам у пратњи свештеника обилазила КЦЦГ и питала пацијенте да се причесте

 

 

2 Comments

2 Komentara

 1. smilja

  20.02.2021. at 07:37

  Sandra liči na majku.

 2. SRBENDA_BERANE

  20.02.2021. at 08:41

  SRBIN sam, a sramota me je sta se radi.
  Pozdrav za G-dju Pajovic.
  Neka si je ovako lijepo uneredila, njenim rijecima…
  DOLE VLADA,!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije