Connect with us

Društvo

DEMOKRATE: Svakome je jasno da su Bečić i Bogdanović bili prisluškivani

Published

on

FOTO: Demokrate

“Nakon današnje pres konferencije specijalnog policijskog tima, svakom građaninu Crne Gore postalo je potpuno jasno da su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i poslanik Boris Bogdanović od januara do septembra 2020. godine nezakonito prisluškivani od strane bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića i tajnog agenta Srđe Pavićevića. To se može prepoznati na osnovu inicijala onih lica koja su bila predmet nezakonitog prisluškivanja, a što je danas prezentovano javnosti”, navodi se u saopštenju Demokrata dostavljenom Portalu Luča.

Oni pozdravljaju napore direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, Dejana Vukšića, koji je, kako dodaju, postupio profesionalno i odgovorno, odnosno dostavio dokaze o utvrđenim nezakonitostima na dalji postupak.

“Time je omogućeno da se procesuiraju oni koji su prekršili Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, postupali neprofesionalno i vjerovatno za račun različitih političkih ili kriminalnih centara moći”, saopštavanju Demokrate.

“Procesuiranje onih lica koja su zloupotrebljavala najodgovornije državne funkcije, preduslov je za uspostavljanje Crne Gore kao pravne države i napredak ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Svi oni koji su koristili poluge državnog aparata, da krše Ustavom Crne Gore zagarntovana prava građana, zaslužuju najstrožije sankcije.

Svakim prekidanjem lanaca koji spajaju kriminalne strukture sa državnim organima i razotkrivanjem pojedinaca koji su izvršioci nezakonitih radnji, jačaju se institucije države. Niko ne može biti jači i veći od države Crne Gore, niti se poigravati sa zakonima, a naročito ne sa građanima, kaže se u reagovanju Demokrata.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije