Connect with us

Crna Hronika

DETALJI ISTRAGE PROTIV VUŠUROVIĆA: Sa metkom u cijevi čekao Jabučanina

Published

on

Ilustracija

Državljanin  Srbije Srđan Vušurović, kojeg su pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili u Podgorici, i koji se sumnjiči za planiranje likvidacije Aleksandra Jabučanina, je prilikom hapšenja imao pištolj sa 14 metaka, sa jednim u cijevi, piše Dan.

Takođe, na sebi je imao duplu odjeću. Jednu, kako vjeruju iz istrage, koju je mogao da odbaci, a pritom nije imao nikakav telefon sa sobom. Par minuta nakon hapšenja ispred zgrade se pojavio Jabučanin koji je, prema sumnjama istrage, bio potencijalna žrtva. Kako Dan saznaje, Vušurović se ranije prezivao Đorđević, ali je promijenio prezime.

Tokom saslušanja kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića negirao je krivična djela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da su ga tukli kako bi iznudili priznanje. Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Iz srpske ambasade Danu je nezvanično saopšteno da su pozvani u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje jer im je predočeno da se radi o predmetu sa oznakom tajnosti.

Pobjeda navodi da je Vušurović blizak škaljarskom klanu.

Potencijalna žrtva, navodi Pobjeda, nije pripadnik kriminalnih klanova, ali je navodno u prijateljskim odnosima sa osobom iz kavačkog klana.

Uhapšeni Vušurović je povremeno boravio na Cetinju, a uglavnom je bio u Srbiji, navodi Pobjeda.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije