Connect with us

Društvo

DF: Ministarstvo odbrane zabranilo polaganje vijenaca žrtvama NATO bombardovanja

Published

on

Delegacijama udruženja ratnih veterana i boraca, Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, kao ni roditeljima i rodbini poginulih vojnika u NATO agresiji 1999. godine, nije dozvoljeno i ove godine da polože vijence u podgoričkoj kasarni „Marko Miljanov“ i odaju počast stradalima, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Iz “Udruženja boraca ratova od 1990“ i „Udruženja ratnih veterana prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije iz Crne Gore – Кošare 1999“ bili su prisutni njihovi predsjednici Radan Nikolić i Ilija Mandić.

– Nikolić je naglasio da za ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane Crne Gore, iza koga stoji premijer Zdravko Кrivokapić, nema zakonskog osnova, te da je ovo samo još jedan čin nastavka bahatog, nečasnog i diskriminatorskog odnosa prema borcima iz devedesetih i ataka na dostojanstvo palih boraca, koji su trasirali bivši premijer Duško Marković i njegov ministar odbrane Predrag Bošković, a nastavljaju da sprovode premijer Кrivokapić i ministarka Olivera Injac – kazali su u DF-u.

On navodi da ćutanje Ministarstva na zahtjev ministarki Injac za polaganje vijenaca u Danilovgradu i Maslinama baca još veću sjenku na cijeli događaj.

– Bilo bi nam drago, da zajedno sa nama vijenac položi predstavnik Ministarstva odbrane ili Vojske Crne Gore. Naglašavamo da se radi o civilizacijskom, komemorativnom, a ne političkom činu, te da ćemo ispoštovati pravila polaganja vijenaca u kasarnama kako sami odredite – ističe se u zahtjevu boračkog udruženja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije