Connect with us

Društvo

ĐELJOŠAJ: Jako loše riječi sa stadiona, od nas nikada nije bilo šovinističkih poruka

Published

on

Predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative, Nik Đeljošaj kazao je da predstavici nacionalne zajednice Albanaca nikad prema nijednom narodu nijesu upućivali poruke mržnje, kao što se to dogodilo nedavno tokom utakmice finala Kupa Crne Gore, između Budućnosti i Dečića.

Đeljošaj je, u emisiji “Dvogled” na Televiziji Crne Gore (TVCG), istakao da je velika neodgovornost političara kada u državi nema dijaloga.

“Od nas nikada nije bilo šoviništičkih i fašističkih poruka, i to je ono što uvijek želim da napomenem. Jako loših poruka smo čuli sa stadiona, to je najveća uvreda koju dobijamo kao narod i pokušavamo našim odgovorom da smirimo strasti i pozovemo institucije da se uključe”, kazao je Đeljošaj.

“Vrijeđati jedan narod je za veću reakciju nego protest koji smo mi organizovali u Tuzima”, istakao je Đeljošaj.

Na pitanje o opasnosti selektivnosti, Đeljošaj je poručio da vjeruje u građane i njihovu prisebnost.

Predsjednik i poslanik Radničke partije, Maksim Vučinić, saopštio je da svaki pokušaj izazivanja nemira u Crnoj Gori tekovina bivšeg režima.

“Mi se protiv toga borimo i osuđujemo svaki vid šovinizma”, naveo je on.

Vučinić je dodao da je bezbjednosna situacija stabilna, posebno u poređenju sa onom kada je, kako kaže, premijer bio Duško Marković.

“Danas nema razloga za sukobe u narodu, ali postoji politička volja da se dobiju ti sukobi. Oni koji su nekada bili vlast, a danas su opozicija, žele na taj način da ostvare svoj politički cilj”, kazao je poslanik Radničke partije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije