Connect with us

Društvo

ĐELJOŠAJ: Zvanično stigle Vladine mjere za Tuzi, važe do 10. marta

Published

on

Đeljošaj

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je večeras da su epidemiološke mjere, koje je Vlada donijela juče, zvanično stigle u tu opštinu.

“Mjere koje je donijela Vlada Crne Gore 24. februara, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u opštini Tuzi, zvanično su upravo stigle u opštinu Tuzi. Mjere koje su donijete za opštinu Tuzi sa rokom važenja su do 10. marta”, napisao je Đeljošaj na Facebooku.

Podsjećamo, on se sinoć usprotivio novim mjerama za suzbijanje koronavirusa i zatvaranju ugostiteljskih objekata u Tuzima, jer je ta opština u zelenoj grupi, optuživši Vladu da je donijela političku odluku.

On je, uprkos zabrani, donio odluku da se lokali u Tuzima i danas otvore, pa je uslijedio napet dan, tokom kog je više osoba uhapšeno.

Predsjednik Opštine Tuzi i potpredsjednik opštine Genci Nimanbegu potom su se sastali sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

Đeljošaj nije precizirao šta su dogovorili, niti je iznosio bilo kakve detalje sa sastanka, dok je Nimanbegu kazao da je Vladi jasno da je donijela pogrešnu odluku.

Zbog sumnje da je pozivao na otpor, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo naložilo je da se podnese krivična prijava protiv Đeljošaja, kao i protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Tuzi Redžepa Čunmuljaja i jednog komunalnog policajca, koji se sumnjiče za krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije