Connect with us

Društvo

ĐUKANOVIĆ: Hitno razriješiti rukovodioce policije i granične policije u Nikšiću – rade po nalogu Veljovića

Published

on

Đukanović (FOTO: in4s)

„Pozivamo ministra unutrašnjih poslova, Sergeja Sekulovića, da pod hitno razriješi dužnosti sve rukovodioce policije u Nikšiću i u graničnoj policiji koji operativno djeluju u opštini Nikšić, u cilju sprečavanja nastavljanja prakse zloupotrebe ove službe u korist DPS-a. Takođe smo u saznanju da rukovodioci službe za prisluškivanje i presretanje elektronskih komunikacija u Upravi policije i dalje postupaju po nalozima Veljovića i da njemu dostavljaju izvještaje. Ovakva praksa mora biti prekinuta odmah. Nema izgovora za održavanje ovog dvovlašća u Upravi policije“, kazao je Đukanović.

On je pozvao šefa ANB-a i ministra unutrašnjih poslova da odmah ispitaju saznanja da je u decembru održan sastanak donatora DPS-a u Nikšiću, na kojem su obezbjeđena sredstva za nelegalno finansiranje kupovine birača.

„ANB i MUP moraju dejstvovati propratno u cilju sprečavanja namjere DPS da prljavim parama od šverca cigareta i droge kupuje ljude u Nikšiću“, rekao je Đukanović.

Efikasna akcija MUP-a bi, kako dodaje, stavila do znanja i građanima koji pristaju na ovu korupciju da vrše teška krivična djela za koja mogu odgovarati.

„Demokratski Front je dao obećanje građanima da će izbori u Nikšiću biti organizovani bez kupovine birača i ucjena DPS-a“, zaključio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije