Povežite se sa nama

Društvo

Đukanović i Rovčanin objavili konkurs za zapošljavanje još 109 radnika: Novo poniženje za Mladena Bojanića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ovo je samo nastavak vrlo loših odnosa na relaciji Rovčanin – Đukanović – Bojanić. Podsjetimo, taj sukob počeo je još od prvih dana kada se menadžment sukobio sa ministrom

Elektroprivreda Crne Gore objavila je juče na sajtu Zavoda za zapošljavanje oglase u kojima planiraju da zaposle novih 109 radnika! Podsjetimo, EPCG je, prema podacima iz novembra, za sedam mjeseci već zaposlila 400 radnika.

Konkursom koji je objavljen juče traži se po devet radnika u Baru i Herceg Novom, dok je planirano zapošljavanje po šest osoba u Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju. Za Nikšić je objavljena potreba za angažovanje 26, a u Podgorici 47 radnika.

Novim oglasima koji je objavio menadžment EPCG na čelu sa direktorom Nikolom Rovčaninom (Demokrate) i predsjednikom Odbora Milutinom Đukanovićem (DF) dodatno će biti uvećani troškovi za zarade u godini kada ta državna kompanija bilježi rekordan pad dobiti od čak 98 odsto!

Novim konkursima Rovčanin i Đukanović su na najbrutalniji način ponizili ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića koji je nedavno pred cijelom crnogorskom javnošću obećao da neće biti više neracionalnog povećanja zaposlenih. Takođe, Bojanić je tvrdio da je zaustavio partijsko zapošljavanje u svom ministarstvu, ali zato je u firmama koje su pod njegovim nadzorom to totalno bez kontrole.

Ovo je samo nastavak vrlo loših odnosa na relaciji Rovčanin – Đukanović – Bojanić. Podsjetimo, taj sukob počeo je još od prvih dana kada se menadžment sukobio sa ministrom.

Iako su te firme potpuno samostalni subjekti, Bojanić kao organ koji obavlja nadzor ima uvijek opciju da preduzme korake kako bi spriječio dalju štetu po interes svih građana Crne Gore.

Jedan od juče objavljenih oglasa EPCG

Uostalom šta se to toliko radi u EPCG da treba 500 novih radnika. Jedino ako Rovčanin i Đukanović negdje “ne pomjeraju svojom voljom neka brda” kako je to umio da kaže premijer Zdravko Krivokapić!

Prekomjerno zapošljavanje u preduzećima koja posluju sa gubicima, a koja imaju i visoke naknade za članove odbora direktora, pokazatelj je da su novi akteri na političkoj i državnoj sceni nastavili sa praksom prethodne vlasti u Crnoj Gori, ocijenio je nedavno Marko Sošić, istraživač javnih politika u Institutu alternativa.

“Dobro je da imamo podatke koji potvrđuju ono što smo znali. A to je da, nije važno kojoj partiji dajete neko preduzeće, dok god ga dajete partiji. Kada imamo jasnu vezu između pripadnika određenih političkih partija i njihovog imenovanja u organe upravljanja državnih preduzeća, prirodan korak nakon toga je prekomjerno zapošljavanje bez obzira na finansijsko stanje u tom preduzeću”, saopštio je Sošić za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije