Povežite se sa nama

Društvo

Đukanović: Iako dobrodošle, promjene ne znače uvijek boljitak, zabrinjavajući rezultati u ključnim oblastima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Đukanović se osvrnuo i na “zanimljiv političko-društveni kontekst” koji je obilježio period od posljednjeg susreta sa ambasadorima, navodeći da je vrijeme dalo za pravo ocjenama o potrebi prevazilaženja krize i objektivnog zastoja ekonomskog i evropskog napretka Crne Gore

Iako dobrodošle, promjene ne znače uvijek boljitak, što potvrđuju zabrinjavajući rezultati u ključnim oblastima, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je bio gost na radnom ručku ambasadora država članica Evropske unije (EU) akreditovanih u Crnoj Gori u organizaciji ambasadora predsjedavajuće EU Republike Slovenije Gregora Preskara i podršku šefice EU Delegacije Oane Kristine Popa.

U tom kontekstu Đukanović je ukazao na neophodnost uspostavljanja efikasnijeg državnog i zdravstvenog sistema u cilju borbe protiv pandemije, brze deblokade procesa pristupanja, povratka povjerenja investitora, kao i uspostavljanja funkcionalnosti institucija, kako bi se “nastavio uspješan put Crne Gore na putu evropskih integracija, koji vodi do usvajanja evropskih vrijednosti i evropskog životnog standarda za građane”.

Đukanović je takođe izrazio zadovoljstvo susretom koji je ocijenio kao nastavak dobre prakse razgovora kao odličnog formata razmjene mišljenja bliskih partnera o važnim pitanjima za Crnu Goru i EU.

foto: Predsjednik.me

U saopštenju Kabineta predsjednika se navodi da se Đukanović zahvalio Preskeru za inicijativu “koja dolazi u dobrom trenutku”, i čestitao Sloveniji na uspješnom predsjedavanju i pažnji koja je za to vrijeme posvećena ZB i Crnoj Gori, kao i kontinuiranoj višedecenijskoj podršci strateškim procesima Crne Gore.

Đukanović se osvrnuo i na “zanimljiv političko-društveni kontekst” koji je obilježio period od poslednjeg susreta sa ambasadorima, navodeći da je vrijeme dalo za pravo ocjenama o potrebi prevazilaženja krize i objektivnog zastoja ekonomskog i evropskog napretka Crne Gore.

Uz podsjećanje da je za stabilnost i perspektivu ZB neophodna puna integracija u EU, istakao je da je Samit na Brdu kod Kranja u pravom trenutku poslao jasnu i ohrabrujuću poruku, koja treba da zaživi i kroz konkretnu politiku obnove posustalih reformskih napora. Crna Gora može brzo da se vrati u tu poziciju, kazao je Predsjednik.

foto: Predsjednik.me

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori je ocijenila da nedavna Međuvladina konferencija održana u Briselu i Zaključci Savjeta EU o proširenju predstavljaju potvrde kontinuirane i nedvosmislene podrške EU za evropski put Crne Gore. Ambasadorka je pozvala na odlučno angažovanje na putu reformi u Crnoj Gori i podsjetila na veliku podršku građana Crne Gore za evropske integracije.

Podsjećajući na rezultate šestomjesečnog predsjedavanja EU, Preskar je naglasio uspjeh Samita na Brdu i ukazao na njegov značaj za dalji napredak u procesu reformi u Crnoj Gori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije