Connect with us

Društvo

ĐUKANOVIĆ: Zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti, zatvoriti granice, ubrzati imunizaciju

Published

on

Zdravlje građana Crne Gore je u ozbiljnoj opasnosti, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

On ističe da stravične brojke o preminulim kao i oboljelim od koronavirusa u Crnoj Gori iziskuju ažurno uvođenje i efikasnu primjenu epidemioloških mjera, zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva.

“U cilju zaštite građana moramo se uzdići iznad podjela”, poručio je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore poručuje da stravične brojke o preminulim kao i oboljelim u Crnoj Gori iziskuju ažurno uvođenje i efikasnu primjenu epidemioloških mjera, zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva.

„U cilju zaštite građana moramo se uzdići iznad podjela“, kazao je Đukanović.

Za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije koronavirusom preminulo je, kako navodi predsjednik, više od 1.000 građana Crne Gore.

“Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemljama širom svijeta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosjećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“, kazao je Đukanović.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta oboljelih i preminulih, kako kaže Đukanović, ne smiju nikoga ostaviti ravnodušnim.

„Zdravlje naših građan je u ozbiljnoj opasnosti“, kaže predsjednik.

Zbog toga apeluje na državne institucije i građane da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju, kao u prvom talasu.

„Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspjeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, zaključio je Đukanović.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije