Connect with us

Društvo

ĐURANOVIĆ: Pobjeda je dokazala veze Simijanovića i URA-e, Abazović i ANB se trude da to prikriju

Published

on

Đuranović

Nakon više istraživačkih tekstova, koje je pod nazivom “Afera lažni diplomata”, objavio dnevni list “Pobjeda”, javnost je upoznata sa djelovanjem lažnog američkog diplomate Stevana Simijanovića u Crnoj Gori, kao i sa njegovim direktnim vezama sa Građanskim pokretom URA i Dritanom Abazovićem, kazao je za Gradski radio glavni i odgovorni urednik Pobjede, Draško Đuranović.

On je kazao da je istraživački tim ovog lista dokazao veze Simijanovića i URE, a da se nada da će u nastavku istraživanja uspjeti da otkriju kakva se “biznis” trebao odvijati preko Crne Gore.

“Vrlo je jasno ko je Stevan Simijanović, čovjek koji je falsifikovao pasoš. Imao je veze sa Vladom Crne Gore, prvenstveno sa potpredsjednikom Vlade i koordinatorom svih službi bezbjednosti Dritanom Abazovićem. Izvjesno je i da je radio za neku stranu  službu. Prema našim saznanjima, s obzirom na njegove kontakte sa SPC, Miodragom Dakom Davidovićem i ekstremističkim nacionalističkim pokretom Sabor, očigledno je bio povezan sa bezbjednosnim službama iz Srbije i Rusije”, kazao je Đuranović.

Đuranović kaže da ga ne čudi što nadležni organi nijesu pokrenuli nikakvu istragu povodom ovog slučaja, uprkos dokazima do kojih je “Pobjeda” došla.

“Ne samo da nijesu pokrenuli istragu, već su se, prije svega koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović i ANB,  maksimalno potrudili da sakriju sve moguće tragove o pregovorima koje su vodili sa Simijanovićem. Mislim da je važno da se pokrene parlamentarna istraga kako bi se utvrdilo učešće samog potpredsjenika Abazovića u ovom slučaju”, ističe Đuranović.

Razotkrivanje veza potpresjednika Vlade Crne Gore i njegove partije sa lažnim američkim diplomatom bilo je povod da Abazović na Javnom servisu optuži novinare “Pobjede” da rade za organizovane kriminalne grupe. Đuranović smatra da upravo odnos Abazovića prema nerežimskim medijima najbolje oslikava demokratske kapacitete nove vlasti.

“Ovo je demokratska Vlada samo na papiru. Izjava potpredsjednika Abazovića pokazuje  jedan apsolutno neprihvatljiv stav prema medijima. Radi se o klasičnom političkom pritisku i ugrožavanju slobode medija. Mi smo upravo zbog toga poslali jedno pismo međunarodnim organizacijama i ambasadama i očekujemo reakciju. Ako ta reakcija izostane, mi ćemo se, vjerujem, sami izboriti sa ovim pritiscima”, kaže Đuranović.

Ova Vlada je, prema Đuranovićevim riječima, ta koja je već priznala da radi tajno, ali organizovano. On smatra da će se i  u slučaju afere “Lažni diplomata” dokazati ko je radio tajno i bio u vezi sa organizovanim kriminalnim grupama radi pribavljanja koristi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije