Connect with us

Društvo

ĐURIŠIĆ-BEČANOVIĆ NAPALA CDM: Ne znaju posao, iza moje nauke ne stoji partija, ja sam nosilac liste URA u Nikšiću

Published

on

Đurišić-Bečanović

Kad “Cdm” i njemu bliski mediji zaključuju o materiji koju ne poznaju a osim toga to rade zlonamjerno u cilju političke propagande bivšeg režima, zaključak mora biti i naopak i potpuno netačan, poručila je danas nositeljka liste “Crno na bijelo – Može Nikšić”, prof. dr Tatjana Đurišić- Bečanović odgovarajući na jučerašnja pisanja ovog portala u kojima se osporavaju njene reference i radni angažman na Filološkom fakultetu u Nikšiću.

“Ako ih toliko zanima moj status na Univerzitetu Crne Gore, trebalo je da se obrate pravnoj službi te institucije. No, uprkos elementarnom nepoznavanju čak i procedura novinarskog posla, ja sam polaskana interesovanjem jednog po svemu sudeći krajnje neprofesionalnog portala za moje akademsko zvanje”, poručuje prof. Tatjana Đurišić-Bečanović, u saopštenju proslijeđenom Portalu Luča..
Kaže da u čitavom procesu koji je dobio i sudski epilog ono što je bilo nezakonito, jeste bavljenje DPS-a njenom akademskom karijerom na UCG i da je taj spor ona dobila.

“DPS je preko izvršilaca prljavih poslova, koje ova partija ima svuda, pa i na Univerzitetu, meni uskratio zvanje redovnog profesora, zbog čega sam ja blagovremeno podnijela tužbu protiv te institucije. Osnovni sud u Podgorici donio je presudu u moju korist, o čemu se možete obavijestiti u toj instituciji, pod uslovom da informacije ne prikupljate samo u DPS-u”, kaže Đurišić-Bečanović.

“Jer, uvaženi ‘novinari i novinarke Cdm-a i drugih medija iz iste kuhinje’, iza moje nauke ne stoji nijedna partija, nego samo moj tekst i naučna metodologija, koju nisu osporili ni naučnici, a kamoli medijski poslušnici bivše vlasti. Zato me vaši medijski spinovi beskrajno zabavljaju, a pozvati mene na polemiku ubjedljivo je najgluplja politička strategija, posebno pred izbore u Nikšiću i s obzirom na činjenicu da sam nosilac liste GP URA”, poručuje Đurišić-Bečanović.

Ona ukazuje da  s ponosom stoji na čelu te liste, jer su joj povjerenje ukazali časni i pošteni ljudi, od kojih su mnogi takođe univerzitetski profesori.

“Sumnja u moje akademske reference samo mi laska i potvrđuje da sam na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Vaše maštarije o mom nezakonitom angažmanu na UCG ne mogu me pokolebati, kao što me nije pokolebao ni Sud časti, ni oteto zvanje, ni mobing koji trpim godinama na Univerzitetu. Izražavam žaljenje što ste se svoj medijski prostor stavili u službu najstarije i najokorelije partijske mašinerije”, dodaje Đurišić-Bečanović.

Na kraju prilaže i nalaz vještaka urađen u toku sudskog postupka u kojem je potvrđeno da je njoj od strane UCG potpuno neosnovano i vanpravno uskraćeno zvanje redovnog profesora a u kojem između ostalog stoji sljedeće:

“Odluka Senata Univerziteta Crne Gore broj: 08-3068/1 od 19. 11. 2015. godine kojom kandidatkinja dr. Tatjana Đurišić Bečanović nije izabrana u zvanje redovnog profesora nije donesena u skladu s relevantnim propisima, odnosno u cijelosti je protivna Članu 13. Mjerila za izbor u akademska i naučna zvanja Univerziteta Crne Gore, kao i pozitivnim izvještajima članova Komisije / recenzenata prof. dr. Vladimira Osolnika, prof. dr. Bogusława Zielińskog i prof. dr. Zorice Radulović… Suprotno Konačnom mišljenju Naučnog odbora i Mišljenju o ispunjenosti kriterijuma za izbor u akademsko zvanje Tatjane Đurišić Bečanović, kandidatkinja dr. Tatjana Đurišić Bečanović ispunjava sve uvjete za izbor u zvanje redovnog profesora (i više od ovog), a kako su to u Referatu, odnosno u svojim izvještajima zaključili i članovi Komisije / recenzenti prof. dr. Vladimir Osolnik, prof. dr. Bogusław Zieliński i prof. dr. Zorica Radulović”, navodi se u nalazu vještaka u kojem je potvrđeno da Tatjani Đurišić-Bečanović pripada zvanje redovnog profesora na UCG.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije