Connect with us

Društvo

ĐUROVIĆ: U državnoj delegaciji nema mjesta za Zuvdiju Hodžića

Published

on

Pobjedu nad fašizmom treba stalno pominjati, a taj dan slaviti u zahvalnost Evropi, poručio je generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

– Pobjedu nad fašizmom treba stalno pominjati, a taj dan slaviti u zahvalnost Evropi i za cvijeće i za muziku i za maske, ali sa velikom željom da Evropa pomogne još više, još objektivnije, još jasnije na njenom putu ka prosvijećenim narodima – kazao je Đurović za TVCG.

Zato SUBNOR i antifašisti Crne Gore i ove godine na poseban način obilježavaju Dan borbe nad fašizmom.

Đurović kaže da će na svim spomenicima biti postavljeni vijenci.

– Duže od 50 godina predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore bio je član državne delegacije, koja je na Spomenik Partizanu borcu polagala vijenac. Ove godine dobili smo obavještenje da za predsjednika SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdiju Hodžića i za našu organizaciju u toj delegaciji nema mjesta. Ko hoće da čuje i vidi svima je to dovoljno jasna poruka iz Skupštine CG i vladajuće koalicije – kazao je Đurović.

To ih kako kaže neće spriječiti da danas polože vijence na Spomenik Partizanu borcu i organizovati štenju za mir.

SUBNOR će danas u 11:55 sati, kako je ranije najavljeno, u Podgorici organizovati mirnu šetnju povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Patriotske organizacije pozvale su građane da pruže podršku SUBNOR-u.

– Pridružimo se u pet do 12 kod Spomenika Sv. Petru. Šetnja u podne – od spomenika Sv. Petru do Skupštine Crne Gore. Kratka stanka u potpunoj tišini pred Titovim spomenikom, pred zgradom Predśedništva i par minuta tišine pred zgradom Skupštine Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Najavili su da će se žetnja održati bez zastava, bez pištaljki, bez parola, bez transparenata, bez pjesme, bez graje, bez baklji, bez crnih majica…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije