Povežite se sa nama

Društvo

DNP: Čim je teča Zdravko uletio u Majbah, zaboravio je na Hrista i besjedu na gori

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jelena Kljajević smijenjena je sa funkcije direktora Nacionalnih parkova (NPCG) samo zato što je premijer Zdravko Krivokapić tetak Aleksandru Bulatoviću koji je imenovan za novog direktora, kazali su u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP).

Oni su se oglasili nakon reagovanja predsjednika Upravnog odbora NPCG Nebojše Popovića, za koga su rekli da je najbolji odraz pogubnih kadrovskih kalkulacija Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević.

– Oni su od Vlade napravili porodični D.O.O koji će za desetak dana i definitivno poći u stečaj. I onda će kao najveći domet Nebojše Popovića , predsjednika UO NP, ostati zabilježeno kako je prvog dana dolaska u NP tražio da me se profesionalizuje funkcija, da dobije službeni automobil i lap top od šezdeset četiri gigabajta. Zato i ne pridajemo nikakav značaj njegovom reagovanju koje mu je napisala Žana Praščević, jer će njih dvoje veoma brzo biti predmet istrage nezavisnog tužilaštva. A u pravosudnim kuloarima se uveliko šuška da bi zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić mogao biti ključni svjedok saradnik kako bi izbjegao krivičnu odgovornost za vaskršnju saobraćajku – navedeno je u reagovanju DNP-a.

Kazali su da je porodica Krivokapić, svega čega se dotakla u ovih godinu dana, pretvorila u privatni biznis, od apoteka, ekonomskih državljanstava, Monteputa, Uprave za šumu, Agencije za ljekove, Barske plovidbe, tranzitnih poslova, “i ko zna čega još, da ih s pravom već zovu Treća familija”.

– Tako je teča Zdravko u ulozi slučajnog premijera, pun “hrišćanskih vrlina” i dokazanog “poštenja”, još jednom potvrdio da on i njegova porodica neodoljivo podsjećaju na familiju Jeljcin. Prije godinu i po svakako da nije bila privilegija da ti Zdravko Krivokapić bude tetak, jer se radilo o običnom anonimusu, koji je po slavama i crkvenim praznicima odavao utisak smjernog vjernika koji naizust recituje jevanđelja i perfektno pravi tronošce. Ali čim je teča Zdravko uletio u Majbah, zaboravio je na Hrista i besjedu na gori, već je požurio da užoj i široj familiji omogući luksemburški standard, a crnogorskoj sirotinji dva litra ulja iz rezervi, singapurski konop za vješanje i četiristo pedeset evra u limburgu mjesecu – navode iz te partije.

Prije desetak mjeseci, kako dodaju, premijer Krivokapić je u obraćanju prosvjetnim radnicima “zaprijetio strijeljanjem profesorima fizičkog vaspitanja”.

– Promijenivši antičku maksimu “u zdravom tijelu, zdrav je duh” u “u zdravom duhu zdravo je tijelo”, vjerovatno zaboravivši u tom trenutku na ženinog bratanića, nastavnika fizičkog, mladog Aleksandra Bulatovića, koji je izgleda flašom brlje, kutijom lokuma i kilom kafemorao podsjetiti tetku i tetka na svoje životno bitisanje. Doskora se na crnogorskim svadbama pjevalo:”nema pjesme ni meraka bez sestrića i ujaka” , a sad se zahvaljujući teči Zdravku iz svih grla komotno može oriti:”niđe kraja ni početka, kad bratanca voli tetka – naglašeno je u reagovanju.

U DNP-u smatraju da bi Branislav Nušić, da je živ, napisao nastavak “Gospođe ministarke”.

– I ništa ne bi morao da izmišlja, dovoljno bi mu bilo da posmatra Treću familiju, i nemamo dilemu da bi ta predstava bila u nastavcima, i nikad se ne bi završila. Zato pozivamo premijera Krivokapića da nas demantuje da nije u rodbinskim odnosima sa novoimenovanim direktorom NP Aleksandrom Bulatovićem, u protivnom, očekujemo od njega da podnese ostavku ako je makar jedno slovo Jevanđelja ostalo u njemu. Ali pošto teča Zdravka od fotelje može odvojiti jedino švajs aparat, samo ćemo njega bezgrešnog mi grešni podsjetiti na citat iz Jovanove knjige Otkrivenja:” Znam dela tvoja da nisi ni studen ni vruć. O, da si studen ili vruć – zaključeno je u reagovanju te partije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije