Connect with us

Društvo

DPS: Bez saglasnosti Ministarstva za podizanje spomenika Jeleni Petrović

Published

on

Sektor za kulturu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nije dao saglasnost za podizanje spomenika crnogorskoj princezi Jeleni Petrović Savoja u Podgorici, zbog čega je taj predlog povučen sa dnevnog reda Skupštine Glavnog grada, saopšteno je Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz podgoričkog Odbora DPS-a ocijenili su da je to rezultat ignorantskog odnosa ministarke Vesne Bratić prema željama građana Podgorice da u svom gradu ukažu poštovanje nekim od najznačajnijih ličnosti crnogorske istorije.

„Bratić još jednom je dala primjer kako se može i treba u državi Crnoj Gori baš prema crnogorskoj kulturi maćehinski odnositi“, kazali su DPS-a.

Kako su naveli, u nekadašnjem Ministarstvu kulture Vlade ne sjedi osoba koja želi da baštini crnogorsku, već prije prije nje kulturu susjedne zemlje.

„Otud ne treba da čude ni pritisci tog Ministarstva na crnogorske istaknute kulturne stvaraoce i institucije od krucijalnoga značaja za razvoj crnogorske prosvjete i kulture“, zaključili su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije