Povežite se sa nama

Društvo

DPS: Intenzivan razvoj i brojni urađeni projekti Podgoricu učinili evropskom metropolom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Intenzivan razvoj i brojni urađeni projekti Podgoricu su učinili evropskom metropolom – saopšteno je iz Odbora Demokratske partije socijalista Glavnog grada.

Dan Podgorice „19. decembar“ je, kako je navedeno u saopštenju, “pored svoje svečane, slobodarske i antifašističke tekovine koju beskompromisno baštinimo, izuzetno važan u periodu kada je neophodno napraviti presjek uspješnosti Glavnog grada u odlazećoj godini”.

– Za nama je godina najintezivnijeg razvoja, velikih investicionih uspjeha, realizovanih saobraćajnica i stotine hiljada ozelenjenih i kultivisanih javnih površina. Podgorica svojim izgledom i funkcionalnošću više nema samo obrise evropske metropole, ona je svoje mjesto u tom društvu našla kroz brojne projekte i potvrde najboljih i najorganizovanijih administracija Evropske unije – istakli su iz DPS-a.

Potvrda tome, kako navode, između ostalog, je pozitivan odgovor za projekat PPOV, čime su obezbijedili novu donaciju vrijednu više od 30 miliona eura. To, kako su rekli, predstavlja jedan od najvećih uspjeha Glavnog grada, ne samo u ovom mandatu.

– Manir velikih nije da se odmjerava sa slabijim od sebe, ali ilustracije radi: Za razliku od besprizornog ponašanja Vlade Crne Gore, Podgorica ove godine bilježi rekordnu realizaciju budžeta kroz strateški razvoj na korist svih njenih građana. Loše dinamike, društveni i ekonomski sunovrat državne politike nije nas omeo da dosegnemo zacrtane ciljeve na lokalnom nivou i omogućimo svim sugrađanima da u najmanjoj mjeri osjete otvorenu opstrukciju državnog vrha prema njima i egzistencijalnim potrebama savremenog čovjeka – kazali su iz DPS-a.

Učinili su, kako su rekli, sve što je bilo do njih da djeca rastu u uslovima sadržajne urbane kulture, u bezbjednoj igri i kretanju do odredišta.

– U duhu tradicionalnih, podgoričkih vrijednosti, ali prateći u korak trendove savremenog tehnološkog razvoja, nastavićemo i u narednoj godini da rastemo zajedno sa ovim gradom sa svim njenim ljudima koji ga čine posebnim mjestom harmoničnog i građanskog u punom kapacitetu tog značenja – suživota – zaključili su iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije