Connect with us

Društvo

DPS: Krivokapić da ne prijeti prosvjetarima, Bratić ministarka jer je politički podobna

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je premijeru Zdravku Krivokapiću da ne prijeti prosvjetarima, jer je Vesna Bratić na poziciji ministarke prosvjete zbog političke podobnosti.

Premijer je ranije danas saopštio da je Vlada spremna da razmotri sve zahtjeve prosvjetara, ali da ne pristaje na ucjene i opstrukcije. On tvrdi da školama u Crnoj Gori više neće upravljati politički podobni, već najkvalitetniji kadrovi.

U DPS-u smatarju da Krivokapićeva prijetnja upućena prosvjetnim radnicima predstavlja vrhunac licemjerja.

“On spominje depolitizaciju, govori o politički podobnim profesorima, prijeti otkazima i smjenama u trenutku kad u Vladi, po njegovom izboru, resor prosvjete vodi osoba koja je na toj poziciji upravo zato što je politički, nacionalno i vjerski podobna. Da nije tako, nikada Vesna Bratić, imajući u vidu njene stručne kompetencije, šovinističke i bizarne objave na društvenim mrežama kao i ukupan javni angažman, ne bi postala ministar bilo čega a posebno prosvjete i još tri ključna resora”, ističu u DPS-u.

Zbog svega navedenog, DPS naglašava, da prosvjetne radnike, koji su u ovoj zdravstvenoj krizi, posebno izazovnoj za proces obrazovanja djece, podnijeli ogroman teret, Krvokapić treba da ohrabri a ne da ih proziva i drži moralne lekcije, jer za to nema kredibilitet, a ni moralno pravo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije