Connect with us

Društvo

DPS: Krivokapić da smijeni ministarku zdravlja

Published

on

Demokratska partija socijalista zatražila je ostavku ministarke zdravlja.

“Zahtijevamo od premijera Zdravka Krivokapića da smijeni ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, zbog niza neodgovornih i nestručnih postupaka koji su doveli do katastrofalne epidemiološke situacije u državi i prijete da potpuno uruše zdravstveni sistem Crne Gore”, saopštio je DPS.

Posljednji događaji u Budvi, kako su dodali, gubitak svake kontrole nad epidemijom, a posebno činjenica koja je juče zgrozila javnost, da se na apele odgovornih iz ovog grada, ministarka i njen tim nijesu se cio dan odazvali, ubjeđuju nas da Jelena Borovinić Bojović nema stručne a očigledno ni ljudske kapacitete da se bavi tako kompleksnim i odgovornim pitanjem kakvo je zdravlje građana.

“Približavamo se sredini februara a vakcina u Crnoj Gori nema! Svakoga dana umre između pet i deset građana. Ministarka nije prihvatila donaciju vakcina – u danima kada se dnevno razboljevalo oko 500 ljudi, a do tada umrlo 80 – samo zato što su obezbijeđene autoritetom predsjednika Đukanovića. Suočena sa pritiskom građana i nevjericom da su vakcine koje su mogle da spasu desetine hiljada života građana odbijene, ona i cio Krivokapićev kabinet, započeli su proces sramnog prebacivanja odgovornosti prvo na bivšu Vladu a onda i na predsjednika Đukanovića?! U međuvremenu, iza leđa javnosti, ministarka zdravlja, traži od srpskog ministra zdravlja da kompenzuje njenu nesposobnost, tako što će poslati izvjesni broj vakcina, i na taj način direktno uskratiti građane Srbije, onoga što su platili i što im pripada”, navodi se u saopštenju DPS-a i dodaje.

“Niz pogrešnih odluka Vlade i ministarke, kao direktno zadužene za stanje u zdravstvu, doveo je građane u bezizlaznu situaciju”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije