Povežite se sa nama

Društvo

DPS PODRŽAO: Odbornici SO Žabljak jednoglasno za gradnju hrama SPC

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine opštine, odbornici su jedenoglasno usvojili predlog da se oko 600 kvadrata opštinskog zemljišta ustupi Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i Crkvenoj opštini Srpske pravoslavne crkve.

Prostor za gradnju hrama nalazi se u centru grada između ulica Vuka Karadžića i Jakova Ostojića, ispred ulaza u nekadašnju kasarnu i zdravstvenu ustanovu. Parcela je DUP-om predviđena za gradnju hrama.

Održavanje ove sjednice, na kojoj je pored ostalog usvajan i budžet za narednu godinu, na početku je bilo dovedeno u pitanje. Vladajuća DPS-DS koalicija nije imala kvorum za samostalni rad što su uviđele njihove opozicione kolege iz Demokrata i DF i napuštili salu u kojoj se sjednica održavala.

Ipak, kvorum su dali odbornici SNP pa je sjednica počela a broj prisutnih dovoljan za odlučivanje. Zahvaljujući tome izglasan je budžet iako su odbornici SNP bili protiv toga.

Tada su se u rad uključili i odbornici DF i Demokrata koji su dotadašnji tok sjednice pratili u maloj sali SO. U raspravi je postignuto puno saglasje svih odbornika a tako je bilo i prilikom glasanja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije