Povežite se sa nama

Društvo

DRUGA OSNOVNA: Škola u Budvi nije izdala izvještaje bez grba Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nijedan Izvještaj o postignuću učenika u ovom klasifikacionom periodu nije zaveden niti je prošao protokol pravne službe, potvrđeno je Pobjedi iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, nakon objava pojedinih medija da je učenicima Druge osnovne škole u Budvi dat taj dokument bez grba Crne Gore u zaglavlju.

– Vršilac dužnosti direktora Natasa Radonić, nije potpisivala do sada nijedan izvještaj o postignuću učenika na prvom klasifikacionom periodu – rečeno je iz tog resora.

Jutros su na društvenim mrežama, a kasnije i u nekim medijima, objavljene fotografije Izvještaja o uspjehu učenika na kraju prvog klasifikacionog perioda, na kojima se vide ocjene učenika šestog razreda budvanske škole, ispunjeni ali za javnost zamračeni lični podaci, ali bez crnogorskog grba, koji je obavezan na svim zvaničnim dokumentima. Uz tu fotografiju je objavljena i druga, koja prikazuje kako Izvještaj treba da izgleda – sa grbom.

Ministarstvo je saopštilo da je sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je jedna od tačaka verifikacija uspjeha i vladanja učenika na kraju 1. klasifikacionog perioda održana juče, sa početkom u 15 časova i 15 minuta, te da nijedan izvještaj o uspjehu i vladanju učenika v. d. direktorica te škole Nataša Radonić nije potpisala niti je ijedan zaveden u pravnoj službi.

Informacija je dostavljena i Ministarstvu prosvjete da je Izvještaj navodno dat n.n.učeniku/učenici Druge osnovne škole iz Budve.

Ministarstvo je saopštilo da nijedan izvještaj nije dat bez državnog grba, odnosno da se koriste formulari koje šalje Zavod za školstvo Crne Gore i da će slučaj istražiti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije