Povežite se sa nama

Društvo

EPIDEMIOLOG IJZ-A: Begić nastavlja rad u UNICEF-u

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Doktor Senad Begić, epidemiolog Instituta za javno zdravlje, napustio je tu ustanovu i nastaviće rad u UNICEF-u, potvrđeno je “Pobjedi”.

Nakon početka epidemije korona virusa, Begić je na konferencijama za novinare informisao javnost o dešavanjima vezanim za pandemiju.

Tokom pola godine tog angažmana, u javnosti je bio prepoznat kao lice od povjerenja, jer je čestim pojavljivanjem u medijima i preciznim i jasnim odgovorima na pitanja novinara doprinio boljem shvatanju epidemiološke krize i nove infekcije koja je zavladala svijetom prije godinu.

Nakon izbora i smjene vlasti u Crnoj Gori, dr Begić više nije bio dio tima Instituta za javno zdravlje koji se obraćao javnosti.

Nakon smjena u Institutu za javno zdravlje, kada je umjesto dr Bobana Mugoše na mjesto rukovodioca došao dr Igor Galić, promijenjena je i postavka stručnjaka koja se obraćala javnosti. Dr Senad Begić više nije govorio ni na jednoj konferenciji za medije.

Begić je epidemiolog koji je promovisao imunizaciju i javno primio vakcinu AstraZeneka. On je tim povodom napisao i tekst kojim je objasnio značaj imunizacije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije