Connect with us

Društvo

FEJZIĆ: Islamska zajednica očekuje razumijevanje i partnerski odnos

Published

on

Vlada Crne Gore je spremn da partnerski razvija odnose sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori i da uz dobronamjerne predloge i dogovore, zajednički rade na rješavanju problema, koji stoje pred tom vjerskom organizacijom. To je saopštio premijer Zdravko Krivokapić, tokom sastanka sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Krivokapić je u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog prilike da razmijeni poruke poštovanja i prijateljstva prema najvišem zvaničniku jedne od tri tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori.

Reis Fejzić je, zahvalivši se na prijemu, rekao da Islamska zajednica i Vlada imaju zajedničke evropske partnere, te da od Vlade očekuje razumijevanje i partnerski odnos, posebno kada je riječ o pravima i zapošljavanju pripadnika manjinskih naroda.

“Reis Fejzić je premijera Krivokapića upoznao i sa problemima sa kojim se ta vjerska organizacija suočava, a koji se tiču kapaciteta Muslimanskog groblja, poreskih dugovanja, Medrese i implementacije Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade i Islamske zajednice”, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Krivokapić, komentarišući buduće formiranje Mješovite komisije za implementaciju Ugovora, potvrdio je da je put Vlade evropska agenda koja podrazumijeva poštovanje demokratskih vrijednosti Evropske unije, ljudskih prava i sloboda, kao i pravo na slobodno ispovijedanje vjere građana svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije