Connect with us

Društvo

FINANSIJSKI PROBLEMI: Šest lokalnih radio stanica ugasile program 12 sati

Published

on

Ilustracija: Pixabay

Šest lokalnih radio stanica sa sjevera Crne Gore danas nijesu emitovale program 12 sati, s ciljem alarmiranja javnosti na njihove finansijske probleme.

Predstavnica tih radio emitera Seada Sadiković kazala je da dvanaestočasovna tišina sa njihovih frekvencija, koja je počela u pet minuta do 12 sati, treba da bude glas poziva “upomoć”.

“A u pomoć pozivamo Vladu koja u uslovima pandemije treba da ima sluha za teškoće sa kojima se srećemo da bi održali program od posebnog značaja za lokalne zajednice na sjeveru Crne Gore”, rekla je Sadiković.

Ona je kazala da se obraćaju Vladi da da bi pozvala Radio-difuzni centar (RDC), najodgovorniju instituciju za stanje u kome se nalaze.

“Umjesto da RDC olakša poslovanje radio-emiterima, oni uoči korona krize neopravdano povećavaju cijene usluga. Infrastrukturu koju su na upravljanje dobili od države koriste kao mehanizam za ekstra profit. Trenutno imaju čak dva miliona neraspoređene dobiti”, kazala je Sadiković.

Prema njenim riječima, oni traže da se cijene usluga vrate na pređašnji nivo, “tražimo pomoć kako bi u ovim teškim vremenima opstali”.

“Ova pomoć bi bila u korist građana na sjeveru, u korist zaposlenih i vlasnika ovih medija, pa i u korist ARD koja bi imala koliko-toliko zdrave i neophodne radio stanice koje bi o običnim i životnim temama iz lokalnih zajedica informisali ljude”, rekla je Sadiković.

Program 12 sati nijesu emitovale radijske stanice Jupok, Petnjica, Mojkovac, Adriatik, Plus i Laki.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije