Connect with us

Društvo

FONDACIJA „BUDI HUMAN”: Za devetoro djece 65.000 eura

Published

on

Fondacija „Budi human"

Fondacija „Budi human” rasporedila je 65.000 eura sa Opšteg računa Fondacije, na račune devet aktivnih mališana, navodi se saopštenju Fondacije „Budi human”.

„Na račun svakog djeteta prenešena su novčana sredstva u iznosu od 7.222 eura, koja će doprinijeti bržem prikupljanju sredstava potrebnih za njihovo liječenje”, kazali su iz ove Fondacije.

Oni napominju da se sredstva koja su prikupljena slanjem SMS poruka sadržine 1 na 14543, kao i uplatama na Opšti žiro i devizni račun, nalaze na Opštem računu Fondacije koji je transparentan u svakom trenutku.

Dodaju da sredstva akumulirana na ovaj način mogu biti iskorišćena u izuzetno hitnim slučajevima, kada se radi o životno ugroženom mališanu koji vodi bitku sa vremenom, i kojem svaki sekund može biti presudan.

„U ovakvoj situaciji, uz saglasnost tročlane ljekarske komisije, sva sredstva mogu biti preusmjerena na račun tog korisnika. Ukoliko ne postoji takav slučaj, sredstva se raspoređuju na mališane koji su aktivni korisnici Fondacije „Budi human'”, navodi se u saopštenju.

S obzirom da u Crnoj Gori trenutno nema životno ugrožene djece, za koju je podnijet zahtjev Fondaciji, kao ni one koja nijesu zbrinuta na odgovarajući način, sredstva sa Opšteg računa Fondacije su raspoređena na trenutno devet aktivnih korisnika, navode iz ove Fondacije, te dodaju da sve ovo ne bi bilo moguće bez humanih ljudi, spremnih da pomognu kada je to najpotrebnije.

„Upravo zbog toga, dugujemo vam jedno veliko HVALA. Hvala što ste odlučili da svi zajedno budemo saborci u ovako važnoj i velikoj borbi, borbi za zdravlje naše djece. Jedno je sigurno – samo uz vašu pomoć možemo ostvariti naš zajednički cilj. Možemo omogućiti da naša djeca imaju srećnije i bezbrižnije djetinjstvo. Jer… oni to zaslužuju!“, zaključuje se u saopštenju Fondacije „Budi human”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije