Connect with us

Društvo

FOTO PRIČA: Lokali u Podgorici ipak prazni, “upozoravani” da može doći policija

Published

on

FOTO: Portal Luča

NVO “Udruženje ugostitelja Crne Gore” saopštilo je juče da će danas otvoriti svoje objekte od u 16 do 18h, kada su se zatvarali do 22. decembra, te tražili da im se  omogući rad za vrijeme trajanja Novogodišnjih i Božićnih praznika u obimu koji bi im omogućio da donekle nadomjeste gubitke koje trpe već devet mjeseci.

Centar okupljanja u Podgorici, Bokeška ulica, bila je večeras prazna. Tek uz poneki sto mogli su se vidjeti gosti, koji stoje ili sjede uz prazne stolove. Od nekih ugostitelja u centru, koji su otvorili lokale, saznali smo da su imali dojave kako će doći policija, te su ih ipak zatvorili.

Ugostitelji su takođe najavili da će podnijeti prijavu područnoj jedinici Uprave policije i u skladu sa zakonskom procedurom 28.12.2020. godine održati masovni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore i “na taj način, mirnim putem, iskazati revolt zbog posljednjih mjera Ministarstva zdravlja Crne Gore, ukoliko do njihove izmjene ne dođe u narednih par dana, na način koji će omogućiti normalno obavljanje djelatnosti za vrijeme praznika, u skladu sa postojećom situacijom.”

“Pomenute mjere donijete su bez ikakve konsultacije i saradnje sa privatnim sektorom, konkretno sektorom turizma i ugostiteljstva, koji najviše pogađaju što je, potpuno neprimjereno”, smatraju iz ovog Udruženja.

Advertisement

Najčitanije