Connect with us

Društvo

GI “21. MAJ”: Ne zna se ko što u Vladi radi, niti ko njome upravlja

Published

on

Od načina na koji je izabrana aktuelna Vlada, pa sve do danas, parlamentarna većina ne prestaje da iznenađuje javnost svojom nesposobnošću, providnim manipulacijama i tragi-komičnom dezorijentacijom”, smatraju u Građanskoj inicijativi “21. maj”.

U saopštenju dostavljenom Portalu Luča, koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac pišu da je za svega dva mjeseca Vlada uspjela da se, zbog ubrzanog revanšizma i zakonodavnog diletantizma, sukobi sa Briselom i dovede državu pred blokadu pregovora sa EU o čemu svjedoči i jučerašnje premijerovo naricanje.

“Istovremeno, u vladi u kojoj se više ne zna ko šta radi i ko sve njom upravlja, slavodobitno su najavili donaciju vakcine protiv korone od strane srpske vlade. U tom smislu, želimo istaći, da iako je svaka donacija ove vrste dobrodošla zbog spasa života naših građana, sasvim su providni Vučićevi politički motivi imajući u vidu njegovo miješanje u izbore u Nikšiću i podrivanje suvereniteta Crne Gore”, smatraju u GI “21. Maj”.

“Ali, što je najgore, crnogorska vlada, koja je već iz političkih razloga odbila izdašnije donacije iste vakcine, niti je bila sposobna da od zapadnih saveznika nabavi makar inicijalnu količinu vakcina, niti je umjela da to uradi komercijalnim putem. Međutim, neoprostivo je što je takvo ponašanje crnogorske vlade u tolikoj mjeri ugrozilo javno zdravlje da su naši građani svakim danom sve više izloženi razbolijevanju i umiranju,” zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije