Connect with us

Društvo

GLAVNI GRAD: Gradonačelnik Vuković najavio uređenje nekadašnje sportsko-rekreativne zone 13. jul

Published

on

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je uređenje nekadašnje sportsko-rekreativne zone ‘13. jul’, koja se nalazi u blizini Poreske uprave i sjedišta kompanije Planaže. Vuković je kazao da će Glavni grad, kao rezultat inicijative velikog broja sugrađana, do kraja godine realizovati prvu fazu uređenja ovog prostora.

“Unazad godinama ova površina se nalazi u krajnje nezadovoljavajućem stanju, iako je dugo vremena prije toga predstavljala najpopularniji prostor za sport i rekeraciju, barem u ovom dijelu grada. To je nešto što nas u svakom slučaju opominje i obavezuje, i u tom smislu želim da kažem da smo primili k znanju brojne sugestije naših sugrađana, koji su nas zamolili da preduzmemo nešto kada je u pitanju stanje ove površine”, rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, poštujući legitimni interes građana, a na tragu politike Glavnog grada, koja podrzumijeva sređivanje ovakvih površina i kreiranje pretpostavki da Podgoričani jedan dio godine mogu provoditi pod vedrim nebom, odlučili su da do kraja godine učine prve korake u pravcu rekultivacije ovog prostora.

“Tako što ćemo obnoviti trim stazu, tako što ćemo je osvijetliti, napraviti barem jedan poligon za sport i što ćemo pokušati da nadokandimo jedan dio zelenog fonda, koji smo izgubili”, poručio je Vuković.

Kako je kazao, vjeruje da će to biti dovoljno da se građani vrate u ovu park šumu.

“Onda bi smo, imajući u vidu da se radi o ozbiljnoj investiciji, kompletan prostor ogradili i saradnji sa kolegama iz Agencije za stanovanje, odradili još jedam poligon i dodali nove sadržaje”, rekao je gradonačelnik Podgorice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije