Connect with us

Društvo

GLAVNI GRAD: Preuzete sve mjere iz nadležnosti da se sačuva kuća u Bokeškoj

Published

on

(FOTO: Glavni grad)

Glavni grad je preuzeo sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se stara i zapuštena kuća u Bokeškoj ulici sačuvala u postojećem stanju, ali i dodatno obezbijedila tokom radova u tom dijelu grada.

Gradska uprava oglasila se nakon informacija koje su objavljene na društvenim mrežama da je izvođač radova navodno saopštio da objektu prijeti urušavanje zbog rekonstrukcije Bokeške ulice.

“Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o. se prije nego što je otpočela sa realizacijom radova na rekonstrukciji Bokeške ulice u Podgorici, obratila Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, da u vezi sa tim objektom, preduzme mjere iz svoje nadležnosti. Kako nijesmo dobili odgovor, istom Ministarstvu smo se obratili i 22. januara, i ponovo 8. fabruara ove godine, sa molbom za hitnost u postupanju. Ni na jedan od pomenuta tri zahtjeva od resornog ministarstva nijesmo dobili odgovor, o čemu je izvođač radova upoznat i nakon čega je dobio neophodne instrukcije u dijelu koji se odnosi na radove u neposrednoj blizini ovog objekta”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ističu da je izvođaču radova izdat nalog da zaštiti predmetni objekat, u onoj mjeri u kojoj je to moguće.

“I da sa pažnjom izvodi radove u neposrednoj blizini, imajući u vidu stanje u kome se objekat već više godina nalazi”, zaključuje se u saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije