Connect with us

Društvo

GLAVNI GRAD: Uskoro Bulevar Knjaza Danila i Ulica Božićnih ustanika

Published

on

Savjet za imenovanje ulica, trgova i naselja Glavnog grada Podgorice usvojio je na jučerašnjoj sjednici niz predloga, od kojih i predloge da se promijeni ime Cetinjskog puta u Bulevar knjaza Danila Petrovića i da jedna podgorička saobraćajnica ponese naziv Božićnih ustanika.

Na predlog MZ Kruševac da Cetinjski put ponese ime knjaza Danila reagovao je član Savjeta Husein Ceno Tuzović, koji je bio protiv tog predloga, navodeći, između ostaloga, i istorijske razloge. Uslijedilo je glasanje, pa je predlog izglasan većinom glasova prisutnih članova Savjeta.

Na samom početku sjednice član Savjeta i odbornik u Skupštini iz redova Demokrata Mitar Vuković postavio je pitanje zašto Savjet Vladi Crne Gore ne šalje zahtjev da se, uprkos tome što nije prošlo 20 godina od smrti patrijarha Pavla, toj ličnosti dodijeli ulica u Podgorici.

Predsjedavajući Savjeta Vladimir Vojinović predložio je Vukoviću da na nekoj od sljedećih sjednica Savjeta pokrene inicijativu za izmjenu Poslovnika i Zakona.

“Savjet u ovom sazivu do danas nije predlagao Vladi da donosi odluke o ličnostima od čije smrti nije prošlo 20 godina“, kazao je Vojinović.

Članovi Savjeta predložili su da ulice na potezu između Titeksa i Bulevara Vojislavljevića ponesu imena Vladimira Rolovića, Vladimira Remikovića, Tahira Hadžimuhovića, Danila Jaukovića i Mirka Lučića, kao i da ulica na Zabjelu, u blizini stadiona FK Zabjelo, dobije ime Joksima Radovića.

Stari put prema Spužu ponijeće ime Janka Brajovića, a usvojeni su i predlozi za imenovanje ulica u Vranjskim njivama, i to po Niši Vučiniću i Đorđiju Popoviću.

Savjet je usvojio predloge Tuzovića da jedna ulica na Starom aerodromu bude nazvana po Dževdetu Deti Mustugrudiću, a druga ulica, takođe na Starom aerodromu, da ponese naziv Dvije Dese Adžić.

Prema odlukama Savjeta, dopunjen je spisak imena budućih saobraćajnica imenima Mihaila Vojislavljevića, Milosava Mida Pavićevića, Veljka Dragićevića i Mardarija Uskokovića Kornećanina.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije