Connect with us

Društvo

GODIŠNJE NAGRADE UDRUŽENJA NOVINARA: Protojerej Nikola Pejović dobio godišnju nagradu za reportažu “Litije”, premijeru dali spomenicu

Published

on

Dobio glavnu novinarsku nagradu: Protojerej Pejović 8FOTO: in4s)

Glavni urednik Radija “Svetigora” protojerej Nikola Pejović dobitnik je godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore za najbolju reportažu, saopšteno je danas iz Udruženja novinara Crne Gore.

Nagrada mu je pripala za reportažu “Litije u Crnoj Gori”, koja je nagrađena i na ovogodišnjem 25. Interferu, internacionalnom festivalu reportaže i medija. Nagrada za najboljeg fotoreportera pripala je Nikolini Kovačević iz Nikšića za izložbu fotografija „Hapšenje vladike Joanikija“.

Žiri Udruženja novinara Crne Gore održao je danas sastanak na kome je donio doluku o dodjeli nagrada novinarima tog Udruženja za 2020. godinu. Žiri je jednoglasno donio odluke.

Nagrade za životno djelo dobili su Rade Vukićević, dopisnik beogradskih medija iz Crne Gore, Ranko Pavićević, bivši novinar Radija Crne Gore i dopisnik „Dana“ iz Budve i Momčilo Vuksanović, osnivač „Srpskih novina“, Srpske TV i radija.

Žiri je odlučio da godišnje nagrade za 2020. godinu dobiju Mišo Vujović, novinar „IN4S“, Perica Đaković, novinar i urednik Novi TV, Iva Bajković, bivši novinar RTCG-a i bivši glavni odgovorni urednik RTV Budva, Rajka Raičević, urednik političke rubrike u „Danu“.

UNCG je povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina Udruženja donio odluku i da prvu spomenicu povodom ovih značajnijih jubileja dodijeli prof. dr Zdravku Krivokapiću, koji bi trebalo da bude i predsjednik Organizacionog odbora akademije povodom 150 godina novinarstva.

Nagrade i priznanja biće dodijeljene 23. januara na Dan novinara Crne Gore uz poštovanje epidemioloških mjera.

1 Comment

1 Komentar

  1. prekomoračanin

    24.01.2021. at 03:03

    hahahahhahh alternativno drustvance srpskih novinarcica iz crne gore poznatijih kao podguzne muve susjedne drzave

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije