Connect with us

Društvo

HOLAJ: Povećava se broj zaraženih u Ulcinju

Published

on

Foto: Mediabiro

Epidemiološka situacija u Ulcinju vrlo je složena, što se vidi iz priliva pacijenata u Kovid centru, ocijenila je Sadija Holaj VD direktora Doma zdravlja (DZ) u tom gradu. Broj inficiranih pacijenata se povećava, a kako je istakla, samo danas je urađeno oko 60 brzih testova od kojih je 16 bilo pozitivno.

Istakla je da je od 60 PCR testova koji su urađeni, njih 30 pozitivno, te je apelovala na građane da se pridržavaju mjera, jer, kako je kazala, očito je da smo zbog ozbiljnog stanja krivi samo mi.

„ Nismo pridržavali uputstava za zaštitu od infekcije koronavirusa”, navela je Holaj u izjavi za agenciju Mediabiro.

Holaj dodaje da kovid ambulanta radi u dvije smjene, a medicinsko i nemedicinsko osoblje daje sve od sebe da bi se stanje što prije smirilo.

„Za sada imamo dovoljno medicinskog kadra i srednje-medicinskog osoblja, jer smo to i tražili od Ministarstva zdravlja, koji su nam izašli u susret”, navela je Holaj, uz napomenu da se ulaz u Kovid centru nalazi na glavnom ulazu u DZ, dok sve druge ambulante imaju svoje zasebne ulaze.

Zabrinutost epidemiološkom situacijom su izrazili i pojedini građani Ulcinja.

„Epidemiološka situacija je toliko loša da ne može biti lošija. Ovo je trebalo da se zatvori ranije, a mjere je trebalo više da se poštuju”, kazao je jedan Ulcinjanin.

Njegov sugrađanin poručio je: „Svakim danom ima sve više umrlih, i što je najgore, počeli su i mladi da umiru. Mi smo kao građani tome dosta pripomogli, nismo se pridržavali mjera, a država je najveći krivac. Trebalo bi da smo svi već vakcinisani – Dok se političari prepucavaju, narod umire. Da je sreće, trebalo je da se pripremamo za turističku sezonu, a ne da se zatvaramo“.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije