Connect with us

Društvo

INJAC O NAVODIMA DA JE PRED IZBORE DIJELJENO ORUŽJE CIVILIMA: Nemamo saznanja, ako neko nešto zna o tome naka nam javi

Published

on

Suočeni smo sa duboko politizovanim strukturama na svim nivoima, i trebaće nam vremena da vratimo povjerenje koje su građani imali u naš sistem, ali nema sumnje da ćemo u tome uspjeti, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac.

U intervjuu Vijestima je kazala da ono što želi da vidi na kraju svog mandata su “depolitizovano Ministarstvo i Vojska Crne Gore, sa vojnom kulturom u kojoj će profesionalni odnos prema zadacima i obavezama biti ključan”.

“Kada naši vojnici prije svega shvate da ne moraju biti politički aktivni da bi napredovali, već naprotiv, da po zakonu ne smiju to biti, i da za takve aktivnosti moraju snositi posljedice, a ne bivati nagrađeni, mi smo uradili veliku stvar”, kazala je Injac.

Na pitanju da li je provjeravala informacije da je dan pred parlamentarne izbore navnodno dijeljeno oružje civilima lojalnim tadašnjim vlastima iz kasarni, te da je navodno za to znao načelnik Generalštaba i ANB-a, Injac odgovara: “Nikakve zvanične informacije i dokazi nijesu dostavljeni MO, da bismo mogli po njima da postupimo i pokrenemo procedure za utvrđivanje činjenica i odgovornosti”.

“Sigurna sam da će za eventualne propuste i zloupotrebe u službi snositi odgovornost svi za koje se to utvrdi, bez obzira da li su više na dužnostima u VCG. To što više nisu u službi ne amnestira ih od odgovornosti. Međutim, cijeneći ozbiljnost ovog pitanja očekujem da će neko od onih koji posjeduju pouzdana saznanja dostaviti informacije nadležnim institucijama (MO, ANB, Uprava policije, Tužilaštvo…), na osnovu čega mogu biti inicirane službene radnje”, rekla je Injac.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije